Pochettino in Manchester: topkandidaat bestookt met vragen over United

Reacties

Mauricio Pochettino is in Manchester. De Argentijnse manager bereidt zich met Paris Saint-Germain voor op de Champions League-kraker met Manchester City. Uiteraard kreeg hij op zijn persconferentie ook de nodige vragen over Manchester United.

Pochettino in Manchester: topkandidaat bestookt met vragen over United
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
PSG
PSG

Volgens de meeste Engelse media is Pochettino namelijk de absolute topkandidaat om Ole Gunnar Solskjaer op te volgen als manager van United. De Noor werd deze week ontslagen, momenteel neemt Michael Carrick de honneurs waar als tussenpaus. Ondertussen gaat de club op zoek naar een permanente opvolger, die zou eventueel ook komende zomer kunnen beginnen.

Bij die zoektocht komen allerlei namen voorbij, bijvoorbeeld die van Zinedine Zidane, Brendan Rodgers en Erik ten Hag, maar duidelijk is dat de clubleiding van United een duidelijke voorkeur heeft voor Pochettino. Hij kent de Premier League uiteraard goed en was jaren geleden ook al in beeld. Toen zat de 49-jarige coach echter nog vast bij Tottenham Hotspur.

Nu heeft hij een tot medio 2023 doorlopend contract in Parijs, maar de geluiden uit Franse en Engelse media zijn dat hij wel oren heeft naar een overstap naar United. Daar zou hij het project echt naar zijn hand kunnen zetten, zoals hij eerder bij Southampton en Tottenham deed. Terwijl hij in PSG meer is overgeleverd aan de kooplust van de clubleiding.

Dinsdag werd Pochettino gevraagd naar de interesse van United: 'Ik ben niet hier om daarover te praten', reageerde hij op zijn persconferentie. 'Ik respecteer mijn club, PSG. Ik wil er niet op ingaan, want alles dat ik erover zeg komt onder een vergrootglas te liggen. Ik ben gelukkig in Parijs. In het voetbal moet je in het nu leven en niet met de toekomst bezig zijn.'

Pochettino formuleerde al zijn antwoorden op vragen over United zo dat hij de interesse van de Engelsen noch bevestigde, noch ontkende. 'Ik heb gezegd dat ik een contract bij PSG tot 2023. Dat is dit seizoen en het jaar daarop, dat is een feit. Ik heb het goed bij PSG. Ik focus me op het voetbal. Ik ben geen kind, ik ben mijn hele leven als speler en trainer gewend aan geruchten, ik snap hoe het werkt. Het is geen afleiding.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.