Captain Payet bloeit in de herfst van zijn carrière weer op onder Sampaoli

Reacties

Olympique Marseille is na 26 speelrondes in de Ligue 1 the best of the rest achter Paris Saint-Germain en in dat succes speelt captain Dimitri Payet (34) een grote rol. Sinds de entree van trainer Jorge Sampaoli in maart vorig jaar trekt de middenvelder steeds nadrukkelijker de kar bij L'OM.

Captain Payet bloeit in de herfst van zijn carrière weer op onder Sampaoli
© Pro Shots
Troyes
Troyes
1 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Payet was zondag voor de negende keer dit seizoen trefzeker voor Marseille in de Ligue 1. Hij was vanaf elf meter trefzeker tegen Troyes, dat uiteindelijk in de laatste minuut op gelijke hoogte kwam. Marseille zag de voorsprong van PSG daardoor oplopen naar vijftien punten.

Flesincidenten
In de schaduw van de Parijzenaars is Payet bezig aan een sterke periode als aanvoerder van Marseille. In de vijf grote Europese competities was alleen Karim Benzema van alle spelers van 34 jaar of ouder vaker betrokken bij doelpunten dan Payet. Benzema scoorde negentien keer voor Real Madrid en was al goed voor negen assists. Bij Payet staat de teller op negen treffers en negen assists.

De middenvelder, geboren op La Réunion, een eiland en Frans overzees departement ten oosten van het Afrikaanse Madagascar, kwam in augustus volop in de spotlights te staan toen hij tijdens het uitduel met OGC Nice werd geraakt door een flessen vanuit het publiek. Daarop volgde een knokpartij tussen spelers en Nice-supporters op het veld. In november werd Payet ook tijdens het uitduel met Olympique Lyonnais bij een hoekschop geraakt door een flesje vanaf de tribune.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Invasie supporters
Voor Payet bleef de schade beperkt en hij laat dit seizoen onder Sampaoli, in maart vorig jaar de opvolger van André Villas-Boas, zien in de herfst van zijn carrière op te bloeien. De sfeer binnen en rond Marseille is sterk verbeterd merkt hij. 'Vorig seizoen hadden we nog te maken met een invasie van supporters op ons trainingscomplex, dat liet zijn sporen na', vertelde Payet eerder over de explosieve relatie met de fanatieke achterban in gesprek met L'Équipe.

'Ik weet ook dat ik vorig seizoen niet in mijn beste vorm stak, maar ik blijf altijd hard werken en ben niet van de halve maatregelen. Je houdt van me of je haat me', aldus de middenvelder, die eerder uitkwam voor Nantes, Saint-Étienne, Lille en West Ham United.

Dimitri Payet in actie tijdens het uitduel met OGC Nice.
© Pro Shots
Dimitri Payet in actie tijdens het uitduel met OGC Nice.

Rol Sampaoli
De komst van Sampaoli heeft Marseille volgens Payet goed gedaan. Vorig seizoen werd L'OM vijfde. 'In het begin moesten we ons nog wel aanpassen aan zijn filosofie en er waren ook veel veranderingen in de selectie. Sampaoli is iemand die de dialoog aangaat en grapjes maakt. Hij staat dicht bij de spelers. En als de oudere spelers ergens iets van vinden, dan luistert hij daar ook naar.'

Waar Payet tijdens Euro 2016 nog een smaakmaker was bij Frankrijk, daar ontbrak hij tijdens het WK van 2018 in Rusland. Een paar maanden nadat hij zijn landgenoten de wereldtitel zag veroveren, speelde de vrije trappenspecialist zijn 38ste en voorlopig laatste interland voor Les Bleus. Wellicht dat bondscoach Didier Deschamps na de rentree van oudgediende Benzema in aanloop naar het WK in Qatar de deur nog op een kier zet voor een andere dertigplusser in vorm.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.