Captain Cannavaro: 'Italië is een belachelijk land'

De 1-1 remise tegen Zwitserland is in Italië al lang vergeten. Alle belangstelling gaat uit naar Claudio Marchisio. De middenvelder zou Rome beledigd hebben tijdens het zingen van het volkslied.

Captain Cannavaro: 'Italië is een belachelijk land'

In de Italiaanse media werd gespeculeerd dat Marchisio tijdens het afspelen van het volkslied Roma Ladrona (Rome, de dief) gezongen zou hebben. Een liedje dat in het noorden van Italië veel gezongen wordt om de hoofdstad belachelijk te maken. Ook Italiaanse politici vielen over het incident. Vooral omdat enkele spelers naast de middenvelder van Juve in lachen uitbarstten.

'Wat gebeurde was dat we tijdens het volkslied verkeerd timeden', verklaart aanvoerder Fabio Cannavaro tegen ANSA. 'We waren het even kwijt - en vooral Marchisio - omdat het geluid van de band niet synchroon liep met het zingen van het publiek. Daarom moesten we lachen. Dat er gelijk zo'n ophef over gemaakt wordt, bewijst maar weer eens dat Italië een belachelijk land is.'

Die stelling herhaalde de aanvoerder van de Squadra Azzurra nog eens toen bekend werd dat er fors gekort zou worden op de bonussen van de spelers voor het komende WK. 'Iedereen moet inleveren. De voetballers moeten ook een bijdrage leveren', verklaarde Roberto Calderoli, voorzitter van de Italiaanse bond, de maatregel.

Het team van Marcello Lippi moet het nu stellen met een schamele 250 duizend euro mocht de wereldtitel geprolongeerd worden. Een finaleplaats levert 130 duizend euro op en een plek bij de laatste vier is goed voor zestigduizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen