Cambuur en De Graafschap op 8 mei tegenover KNVB in kort geding

Reacties

De Graafschap en SC Cambuur staan volgende week vrijdag tegenover de KNVB in de rechtbank in Utrecht. Tijdens een kort geding op 8 mei zal de rechter zijn licht laten schijnen over de kwestie.

Cambuur en De Graafschap op 8 mei tegenover KNVB in kort geding

De Graafschap en SC Cambuur besloten een rechtszaak aan te spannen, omdat de KNVB vorige week vrijdag besloot om na het beëindigen van het seizoen geen promotie toe te passen naar de Eredivisie. Dat terwijl er op basis van de ranglijst wel gewoon Europese tickets werden verdeeld.

'Op de zitting zullen de eiser en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt', zo valt te lezen op rechtspraak.nl. 'Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet, dat is in elk geval binnen twee weken.'

De Keuken Kampioen Divisie voelt zich misbruikt: over gebrek aan ruggegraat en Haagse ronselpraktijken

De Graafschap probeerde eerder deze week toenadering te zoeken tot de KNVB. Eerst verscheen bondsvoorzitter Just Spee op De Vijverberg, erna gingen algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp en technisch manager Peter Hofstede naar Zeist voor een gesprek met Eric Gudde en bestuurssecretaris Mark Boetekees.

De Graafschap keerde met lege handen terug. De KNVB verdedigde het omstreden besluit al met een juridische onderbouwing. 'Na 26 wedstrijden kun je niet van een onherroepelijke ranglijst spreken, kijkend naar ranglijsten van de laatste tien jaar in onze en in zo'n tien buitenlandse competities', aldus Eric Gudde.

Ook Cambuur liet al weten een advocaat in de arm te nemen. 'Een jaar lang bloed, zweet en tranen zou allemaal voor niks zijn geweest en dat is onverteerbaar', aldus de directie. Trainer Henk de Jong noemde het besluit in Zeist zelfs 'de grootste schande in de geschiedenis van de Nederlandse sport ooit.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.