Cambuur dendert dankzij drie goals in zes minuten over Go Ahead heen

SC Cambuur heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Tom Boere was tegen Go Ahead Eagles belangrijk voor de thuisploeg, hij scoorde twee keer in het doelpuntrijke duel.

SC Cambuur
SC Cambuur
5 - 2
Go Ahead Eagles

De wedstrijd begon voor Go Ahead Eagles nog prima. Na 35 minuten schoof Luuk Brouwers de bal onder doelman Sonny Stevens door, nadat Bas Kuipers hem goed had teruggekopt op de middenvelder. De goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel. Na tussenkomst van de VAR telde het doelpunt toch: 0-1.

Maar met een voorsprong ging Go Ahead niet rusten. Issa Kallon draaide vanaf links naar binnen en gaf met rechts een puntgave voorzet op Boere. Die plaatste de bal met het hoofd op fraaie wijze in de rechterhoek: 1-1. Met die stand werd er in Leeuwarden gerust.

Vijf minuten na rust ging het achterin mis bij Go Ahead Eagles. Een slechte terugspeelbal was een prooi voor Cambuur-spits Boere. Hij omspeelde Warner Hahn en schoot de bal in de linkerhoek: 2-1. De thuisploeg kon in die fase sowieso zaken doen. Invaller Marco Tol kopte even later namelijk een vrije trap vanaf de linkerkant binnen. Hahn zat er nog met een hand tegenaan, maar voorkwam niet dat de thuisploeg op een marge van twee kwam. Slechts een aantal minuten later werd het 4-1. Jamie Jacobs werd op zijn wenken bediend door Doke Schmidt, die een goede voorzet afleverde vanaf de rechterkant. Jacobs hoefde alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten om te scoren.

Na wederom een slordigheid in de verdediging van Go Ahead Eagles, kon Cambuur een kwartier voor tijd zelfs een vijfde treffer maken. Justin Bakker leverde de bal zomaar in, invaller Tamás Kiss profiteerde: 5-1. Iñigo Córdoba deed tijdens zijn debuut voor Go Ahead Eagles nog wel iets terug. Hij kopte een vrije trap achter Sonny Stevens, die er niet heel goed uitzag. Córdoba kreeg in de slotfase nog een goede kans om de derde goal voor de ploeg uit Deventer te maken, maar hij raakte met een schot de paal.

Cambuur komt door de overwinning op zes punten en staat in de Eredivsie voorlopig op de vijfde plaats. Go Ahead Eagles blijft steken op drie punten en neemt de veertiende plaats in.