Cahill voelde heldenrol aankomen: 'Alsof je op de bus staat te wachten'

Reacties

Tim Cahill groeide dinsdagmiddag uit tot verlosser van Australië in de wedstrijd tegen Syrië. Dankzij twee goals van de 37-jarige spits plaatsten de Australiërs zich voor de intercontinentale play-offs.

Cahill voelde heldenrol aankomen: 'Alsof je op de bus staat te wachten'

Syrië kwam in Sydney brutaal op voorsprong, maar Cahill trok de stand met een rake kopbal al snel gelijk. In de verlenging zorgde hij met een tweede kopgoal voor de verlossende 2-1. De routinier kwam buiten zijn doelpunten niet bijzonder veel in het spel voor, maar voelde al dat hij beslissend zou zijn.

'Ik wist dat ik zou gaan scoren. Je moet gewoon zorgen dat je op de juiste plek staat. Het is alsof je op de bus staat te wachten', aldus de spits op de site van de Australische voetbalbond. 'We wisten dat we hen zouden uitputten en op onze kansen moesten wachten. Uiteindelijk kwamen de goals.'

Door de 2-1 zege op Syrië komt deelname aan het WK 2018 in Rusland weer een stap dichterbij. Cahill wil niets liever dan een herhaling van het avontuur in 2014, waarin hij onder meer tegen het Nederlands elftal trefzeker was. 'Deze reis van vier jaar is geweldig geweest en is allemaal te danken aan het geloof van de trainer', doelt Cahill op bondscoach Ange Postecoglou, die vanaf eind 2013 voor de groep staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.