BVB-geste richting Aubameyang, wereldgoal van doelman

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

BVB-geste richting Aubameyang, wereldgoal van doelman

Pierre-Emerick Aubameyang kan kennelijk een potje breken bij de clubleiding van Borussia Dortmund. De aanvaller uit Gabon heeft toestemming gekregen om zich pas vrijdag aan te sluiten bij het trainingskamp dat de Champions League-winnaar van 1997 belegt in Spanje. Zo kan Aubameyang donderdagavond acte de presence geven bij de verkiezing van Afrikaans Voetballer van het Jaar in het Ghanese Accra. De andere Dortmund-spelers vlogen woensdag al naar Spanje.

● We kunnen er geen genoeg van krijgen: filmpjes van scorende doelmannen.

● Julian Weigl kan de keuze van het Borussia Dortmund-bestuur om Peter Bosz te ontslaan wel begrijpen. In die zin dat het antwoord op de speelstijl van de Nederlander door veel Bundesliga-ploegen was gevonden. De Duitse middenvelder blikt bij Kicker terug op de periode onder Bosz: 'De tegenstanders wisten op een gegeven moment hoe ze tegen ons moesten spelen. Stöger heeft de juiste aanpassingen gedaan, hij heeft ons meer zekerheid gegeven en duidelijk gemaakt wanneer we druk moeten zetten én wanneer we terug moeten zakken. Er is niet meer de druk om altijd te pressen.'

'We stretchen en aan het einde van de sessie ontspannen we wat, zo'n tien minuten. Het doet me goed. Ik houd van yoga en ben er ook erg geïnteresseerd in, ik lees graag boeken over dit soort onderwerpen.'
● Voor de duidelijkheid: dit is geen fitfanaat die het over zijn goede voornemens heeft. De woorden zijn van Antonio Conte, de Chelsea-manager bij wie het zware competitieprogramma ook zijn tol begint te eisen. Yoga helpt de Italiaan fit te blijven. (FourFourTwo)

• Kevin O'Connor van Preston North End is uitstekend begonnen aan het nieuwe jaar. De Ier won één miljoen euro bij een loterij. Alle dank gaat daarbij uit naar zijn oom die het lot aanschafte. 'Ik heb nog geen plannen met het geld. Het belangrijkste is nu dat we met Preston North End klimmen op de ranglijst in het Championship', aldus de nuchtere O'Connor.

'Zelfs op de Malediven begon iedereen erover. Kelners lieten me de beelden op hun telefoons zien. Ik heb maar geantwoord dat er veel wind in het stadion was.'
• Zijn bizarre schwalbe in het bekerduel met Borussia Mönchengladbach zal Bayer Leverkusen-trainer Heiko Herrlich nog lang achtervolgen. (Bild)

Diego Costa is sinds maandag officieel weer een speler van Atlético Madrid. De aanvaller zal buiten de Spaanse grenzen niet op jacht kunnen gaan naar Champions League-goals, aangezien de Rojiblancos strandden in de groepsfase. Dat was de UEFA even ontgaan.

Tonny Vilhena viert vandaag zijn 23ste verjaardag. Al in 2012 debuteerde de middenvelder in het eerste van Feyenoord.

• Ook cultheld René van Rijswijk mag er een jaar bij optellen. De voormalige aanvaller van RKC, Cambuur Leeuwarden en NEC is 47 jaar geworden.

Voetbal is niet de enige passie van René van Rijswijk.
Voetbal is niet de enige passie van René van Rijswijk.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.