Buitenlandse media schrikken van degradatiespook in Amsterdam

Reacties

De nederlaag van Ajax tegen PSV (5-2) en de laatste plaats in de Eredivisie krijgt ook in de buitenlandse media veel aandacht. Ook daar wordt gesproken van een historisch moment in de Amsterdamse clubgeschiedenis.

Buitenlandse media schrikken van degradatiespook in Amsterdam
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

En niet in positieve zin uiteraard. Zo spreekt Marca in het wedstrijdverslag van een 'historisch drama' voor een team dat niet gewend is aan dit soort situaties. 'Ajax kan zich niet oprichten. Het drama verergert en alle alarmen zijn al afgegaan. Het ontslag van Steijn en de aanstelling van Maduro hebben het gezicht van een ploeg die al vijf competitiewedstrijden op rij verloor en nu laatste staat niet veranderd', concludeert de grootste sportkrant van Spanje.

Het uitduel met PSV bood geen soelaas en leverde volgens Marca een van de pijnlijkste nederlagen in recente historie op voor Ajax. 'PSV domineerde de bezoekers in de tweede helft volledig en rook bloed tegen een compleet verwoest elftal. De afstraffing in de Nederlandse topper bevestigt de enorme institutionele en sportieve crisis waarin Ajax zich bevindt. Op dit moment staan ze laatste en begint het degradatie meer dan ooit een reëel scenario te worden.'

Nachtmerrie
In Belgische media is er ook aandacht voor de situatie van Ajax. Sporza zag dat het bezoek aan PSV eindigde in een nachtmerrie, nadat de Amsterdammers aanvankelijk nog goed begonnen aan het duel. 'Ajax voetbalde frank en vrij en verzamelde doelrijpe kansen tegen een gemakzuchtig en onherkenbaar PSV.' Uiteindelijk ging het toch van kwaad tot erger, zag de sportzender. 'Ajax verzuipt ook tegen PSV en wordt zowaar rode lantaarn in de Eredivisie', is de veelzeggende kop.

Het Laatste Nieuws spreekt van een historische middag na een 'nieuwe opdoffer' voor Ajax tegen PSV. De Belgische krant had aandacht voor de liedjes die de Eindhovense aanhang zong nadat hun ploeg op voorsprong was gekomen. 'De supporters van PSV genoten zondag. Na de voorsprong van de thuisploeg klonk regelmatig Volgend jaar naar Helmond Sport richting de spelers en supporters van Ajax, die ze een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie blijkbaar wel gunnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Frankrijk stelt L'Equipe eveneens dat Ajax in een diepe crisis verkeert. 'Elke week lijkt de situatie van Ajax te verslechteren. De Ajacieden wonnen voor de tiende wedstrijd op rij niet en zondag gebeurde dat in stijl. Tegen Eredivisie-koploper PSV werden ze verpletterd, na twee keer te hebben voorgestaan.' Het Duitse Kicker blikt op zijn beurt al vooruit op het inhaalduel met Volendam. 'De recordkampioen moet zich mentaal voorbereiden op een belangrijke kelderkraker.'

In Engelse media is er ook aandacht voor de pijnlijke nederlaag tegen PSV en de laatste plaats van Ajax, maar dat veel opzienbarende conclusies leidt dat niet. Het Twitter-account van Sport Bible vat de teneur aan de overkant van de Noordzee nog het best samen. Afgelopen donderdag concludeerde The Daily Mail al dat Johan Cruijff zich waarschijnlijk in zijn graf omdraaide, naar aanleiding van het vertoonde spel van Ajax in het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 2 nov. 2023

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Almere City FC
33
7
13
13
32-55
-23
34
14
Heracles Almelo
33
9
5
19
41-74
-33
32
15
RKC Waalwijk
33
7
8
18
37-53
-16
29
16
Excelsior
33
6
11
16
50-69
-19
29
17
FC Volendam
33
4
7
22
33-86
-53
19
18
Vitesse
33
6
5
22
28-72
-44
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.