Buitenaardse Messi helpt Barça met wereldgoals aan zege in topper

Reacties

Vier magische momenten van Lionel Messi hebben Barcelona een zwaarbevochten overwinning opgeleverd op bezoek bij Sevilla. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar bleef achter met lege handen.

Buitenaardse Messi helpt Barça met wereldgoals aan zege in topper
Sevilla
Sevilla
2 - 4
Barcelona
Barcelona

Sevilla trad tegen Barcelona aan met Quincy Promes in een vrije rol rondom spits Wissam Ben Yedder. Maximilian Wöber was de linksback van de Spaanse subtopper. Bij Barcelona kreeg Philippe Coutinho de voorkeur boven Ousmane Dembélé. Ook Arturo Vidal en Nélson Semedo kregen de kans vanaf het eerste fluitsignaal.

De wijzigingen deden Barcelona geen goed. Sevilla was in de openingsfase heer en meester. Promes speelde een belangrijke rol in het gevaar van de thuisploeg en was een plaag voor Gerard Piqué en Samuel Umtiti. De Oranje-international speelde ook een belangrijke rol bij de terechte 1-0 in de 22ste minuut.

Messi leverde de bal zomaar in bij Promes, die direct een counter opzette. Uiteindelijk gaf Ben Yedder breed richting Jesús Navas en de ervaren buitenspeler liet Marc-André ter Stegen kansloos met een schot in de verre hoek. Barcelona had tot dat moment weinig tot niets laten zien, maar dat was in de 26ste minuut iedereen alweer vergeten.

Messi zorgde namelijk voor hét moment van de wedstrijd. De Argentijnse superster nam een voorzet van Ivan Rakitic in één keer op zijn slof en verzekerde zich alvast van een nominatie voor de verkiezing Doelpunt van het Jaar. Zijn weergaloze volley betekende alweer competitiedoelpunt nummer 23.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks het fantastische doelpunt van Messi zocht Sevilla de kleedkamer op met een voorsprong. Pablo Sarabia hield de bal ternauwernood binnen en vond Gabriel Mercado. De geblokte verdediger schoot bij de eerste paal feilloos binnen: 2-1. Uit een mooie voorzet van Promes werd het via Ben Yedder vlak voor rust zelfs nog bijna 3-1, maar de spits kopte over.

Trainer Ernesto Valverde greep in de rust in door Messi naar het middenveld te halen en Ousmane Dembéle en Sergi Roberto in te brengen voor Vidal en Semedo. Het ging direct beter lopen bij Barcelona, dat via Dembélé een enorme kans kreeg op de 2-2. Ondertussen viel Wöber geblesseerd uit bij Sevilla, waardoor Promes als wingback ging spelen.

Sevilla verdedigde met man en macht, maar kreeg in de 67ste minuut wederom te maken met het fenomeen Messi. De baltovenaar werd aangespeeld door Dembélé en plaatste de bal met rechts, zijn chocoladebeen, prachtig in de bovenhoek: 2-2. Bijna werd het een paar minuten later zelfs 2-3 via Messi, maar dit keer vloog een gevoelig schot net over de kruising.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona ging in de slotfase nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer en uiteraard was het Messi die wederom opstond. Hij kreeg de bal met wat fortuin voor zijn voeten en liet doelman Tomás Vaclík kansloos met een bekeken stiftje. Voor Messi was het de vijftigste hattrick uit zijn carrière. De Argentijn besloot zijn magistrale wedstrijd met een prachtige assist op Luis Suárez, die zijn doelpuntendroogte beëindigde en voor het slotakkoord zorgde: 2-4.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.