Buijs ook na twee duels puntloos door prachtgoal Crowley

Reacties

FC Groningen heeft ook het tweede competitieduel onder coach Danny Buijs geen punten gepakt. Het Willem II van Adrie Koster was door een zeer fraaie goal van Daniel Crowley te sterk in de Euroborg.

Buijs ook na twee duels puntloos door prachtgoal Crowley
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
Willem II
Willem II

Na de 5-1 veegpartij bij Vitesse liet Buijs al weten dat zijn elftal in het eigen stadion wat recht te zetten had. Met die intentie waren de noorderlingen ook duidelijk het veld op gestapt. Al in de derde minuut had Willem II-goalie Timon Wellenreuther moeite om een schot van Ritsu Doan in twee instanties te keren.

Aan de andere kant waren de Tilburgers af en toe dreigend, maar tot grote kansen leidde dat in het eerste half uur niet. Toch kwam de ploeg van Koster in de 33ste minuut op voorsprong. Na een soepele combinatie rukte Crowley op, verschafte hij zichzelf de benodigde ruimte met een kapbeweging en schoot hij van afstand. Dat de bal via de onderkant van de lat in de verre hoek plofte, gaf de treffer alleen maar meer cachet: 0-1.

Na die tegenslag ging Groningen op zoek naar de gelijkmaker. Met een kopbal van Tom van Weert en een schot van Ajdin Hrustic dat maar rakelings naast ging, rook Groningen inderdaad aan de 1-1. Toch bleef het ook na rust bij hoop voor de thuisfans, want verder dan een kans voor Van Weert en de daaropvolgende rebound van invaller Ahmad Mendes Moreira kwam Groningen niet. Van Weert was met een megakans in de slotminuut nog het dichtst bij, maar wederom stond het Groningse vizier niet op scherp. 

Willem II meldde zich ook nauwelijks nog aanvallend. Bij de Tilburgers debuteerden Aras Özbiliz en Donis Avdijaj als invallers, waardoor de Tricolores besloten met de beoogde voorhoede voor dit seizoen. Omdat het bij die ene goal van Crowley bleef, is Willem II na de verliespartij van vorige week tegen VVV-Venlo (0-1) van de nul af. Dat geldt niet voor Groningen, dat in het derde duel op bezoek mag bij De Graafschap. Als ook dan een goed resultaat uitblijft, staat de druk er al vroeg op voor Buijs en zijn selectie. Willem II ontvangt volgende week Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.