Historische zege VVV op Willem II na Maradona-moment Sol

Reacties

VVV-Venlo is het Eredivisie-seizoen begonnen met een uitoverwinning op Willem II: 0-1. De eerste VAR-ingreep ooit in de Eredivisie deed de Tilburgers de das om.

Historische zege VVV op Willem II na Maradona-moment Sol
Willem II
Willem II
0 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV sloot het seizoen 2017/18 af met elf duels op rij zonder overwinning en zag in de zomer met Vito van Crooij, Clint Leemans (beiden PEC Zwolle) en Lennart Thy (was gehuurd) drie sterkhouders vertrekken. Ook doelman Lars Unnerstall maakte een transfer, maar hij werd door PSV nog een seizoen verhuurd aan VVV. Ook het elftal van Willem II was flink gewijzigd, maar de Tilburgers konden nog wel rekenen op spits en sterspeler Fran Sol.

Beide ploegen gingen redelijk gelijk op in de openingsfase in het Willem II Stadion, maar het waren de bezoekers die in de 21ste minuut de leiding namen. Rechtsbuiten Peter van Ooijen legde de bal breed op de instormende Danny Post. De VVV-aanvoerder haalde ineens uit en schoot de bal fraai in de bovenhoek: 0-1.

Zo'n twintig minuten voor tijd leek Willem II op gelijke hoogte te komen. Jordy Croux gaf de bal voor en Unnerstall ging onder zijn voorzet door. Sol profiteerde van het mistasten van de Duitser en werkte de bal bij de tweede paal binnen. De treffer van de Spanjaard werd fanatiek gevierd, maar het thuispubliek hield zijn adem in toen arbiter Rob Dieperink gebaarde dat hij de VAR ging raadplegen.

Videoscheidsrechter Kevin Blom keek het moment in de VAR-studio terug en zag dat Sol de bal à la Maradona met zijn arm binnenwerkte. Dieperink keurde de treffer daardoor af en gaf Sol een gele kaart. Het was de eerste keer ooit dat een Eredivisie-doelpunt na raadplegen van de VAR werd afgekeurd.

Willem II ging in de slotfase hard op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg niet wat het zocht. Daniel Crowley was er met een schot tegen de paal nog het dichtst bij, terwijl Christian Kum zijn eigen doelman bijna verschalkte met een inzet tegen de lat. De ploeg van trainer Adrie Koster kent zo een valse start van het Eredivisie-seizoen.

'Kleerkasten van VVV letterlijk te sterk voor kabouters van Willem II'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.