Buiging van Kolarov roept vraagtekens op

Reacties

Aleksandar Kolarov heeft met een buiging de controverse rond zijn persoon extra lading gegeven. De meningen over het gebaar van de AS Roma-linksback lopen uiteen.

Buiging van Kolarov roept vraagtekens op

Kolarov was de laatste weken het voornaamste doelwit geworden voor de kritische pijlen. Bovendien had de voormalig Lazio-speler uitgehaald naar de eigen aanhang, die hij een gebrek aan steun en respect verweet in de sportieve mindere tijden. Afgelopen week werden er met graffiti weinig vleiende leuzen bij zijn huis op de muren gespoten.

In de uitwedstrijd tegen Chievo revancheerde Kolarov zich door een treffer voor zijn rekening te nemen. Na de viering van zijn goal maakte hij een buiging richting het Romeinse uitvak. Trainer Eusebio Di Francesco noemde het 'een fantastisch gebaar als excuses voor wat er is gebeurd'. De coach stipte daarbij ook aan dat Kolarov een maand met pijnstillers speelde. 'Hij kon nauwelijks lopen, maar hij speelde omdat we hem nodig hadden. Hij kan soms de verkeerde dingen zeggen, maar hij is een echte professional en niemand kan iets zeggen over zijn inzet op het veld.'

Niet iedereen onderschreef de lezing van Di Francesco over de aard van het gebaar. Sommigen zagen het meer als een sarcastisch bedankje richting de kritische Roma-fans, die tijdens de wedstrijd tegen Chievo beledigingen naar zijn hoofd hadden geslingerd. Kolarov, die ondertussen weigert zijn contract te verlengen en naar verluidt in de belangstelling staat van Atlético Madrid, deed er het zwijgen toe.

Na de pijnlijke weken met de uitschakeling door Fiorentina (7-1) als dieptepunt is Roma bezig aan een wederopstanding. De Giallorossi doen weer mee om de Champions League-tickets. Dinsdag wacht in dat toernooi de eerste wedstrijd tegen FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.