Buffon (43) stopt nog niet: jeugdliefde wil veteraan naar Serie B halen

Reacties

Gianluigi Buffon is inmiddels 43 jaar oud, maar de zeer ervaren keeper denkt nog niet aan stoppen. Tegenover Sky Sport Italia heeft hij bevestigd dat hij hoe dan ook doorgaat met voetballen, het lijkt erop dat hij met Parma de Serie B in gaat.

Buffon (43) stopt nog niet: jeugdliefde wil veteraan naar Serie B halen
© Pro Shots

Gigi brak in 1995 door bij Parma, waarna hij van 2001 tot 2018 voor Juventus keepte. Daarna speelde hij een seizoen bij Paris Saint-Germain, om in de zomer van 2019 terug te keren bij De Oude Dame. Begin mei kondigde hij aan dat hij zou gaan vertrekken uit Turijn. Vanwege zijn hoge leeftijd was zijn toekomst al maandenlang een dankbaar gespreksonderwerp in Italië, nu heeft Buffon zelf tekst en uitleg gegeven.

Tegenover Sky zegt hij: 'Het is inmiddels zeker dat ik doorga', zo stelt hij. 'Ik heb er even over moeten nadenken, maar ik voel me nog fit. Ik heb enkele verleidende aanbiedingen, ook van clubs die in de Champions League spelen, maar die willen me vooral als back-up. Een terugkeer naar waar het allemaal begon is dus ook zeker een optie, over een paar dagen weten jullie alles', aldus Buffon cryptisch.

Italiaanse media weten het echter zeker: met die opmerking over 'waar het begon' doelt hij op een rentree naar Parma. Eind mei kwam al naar buiten dat de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A een rentree van Buffon wel zou zien zitten. Nu lijkt het erop dat het inderdaad tot een reünie komt. Sterker nog: er zou voor Buffon een contract voor twee jaar klaarliggen.

'De keuze van Buffon: stoppen op een hoogtepunt, of tóch nog een jaartje door?'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.