'Parma wil met Buffon de Serie B in'

Reacties

Parma wil Gianluigi Buffon verleiden tot een terugkeer naar de club waar hij in 1995 zijn imposante professionele voetbalcarrière begon.

'Parma wil met Buffon de Serie B in'
© Pro Shots

Buffon kondigde in mei zijn vertrek bij Juventus aan, maar de 43-jarige doelman is nog niet van plan zijn keepershandschoenen op te bergen. Na de winst van de Coppa Italia zei de routinier al verschillende aanbiedingen gehad te hebben. 'De meest opwindende zal ik overwegen. Als ik iemand vind die nog gekker is dan ik, dan zal ik hem volgen. Ik heb onlangs een boodschap gekregen van een directeur of club die qua ambitie, gekte en opwinding zelfs mij overtreft.'

Parma, dat onlangs Enzo Maresca als nieuwe coach strikte, hoopt dat Buffon bereid is met zijn oude liefde mee de Serie B in te gaan na de degradatie van afgelopen seizoen om de club weer direct terug naar het hoogste niveau te helpen, zo meldt Sky Sport Italia. Maresca en Buffon waren in het seizoen 2001/02 en 2003/04 teamgenoten bij Juventus.

Buffon stelde eerder al alleen voor Parma en Juventus te willen spelen in Italië, maar ook vanuit het buitenland zou er veel interesse zijn. Onder meer Olympiakos Piraeus en twee Braziliaanse clubs zouden interesse hebben in de doelman met 176 interlands voor Italië achter zijn naam.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.