Buffon (43) denkt nog lang niet aan stoppen: 'Kan nog vijf jaar spelen'

Reacties

Zelfs na zijn terugkeer bij jeugdliefde Parma denkt Gianluigi Buffon (43) nog lang niet aan het beëindigen van zijn imposante carrière. 

Buffon (43) denkt nog lang niet aan stoppen: 'Kan nog vijf jaar spelen'

Gianluigi Buffon keerde deze zomer terug op de plek waar het voor de Italiaanse doelman in 1995 allemaal begon. Bij degradant Parma zette Gigi zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis, nadat zijn contract bij Juventus was afgelopen. 

Als het aan Buffon ligt, blijft het daar niet bij. 'Er is 26 jaar verstreken sinds ik mijn debuut maakte bij Parma, maar ik heb nog steeds het verlangen om te verrassen en aan te tonen dat ik een atleet, een doelman, een speciaal persoon ben', zegt de ervaren sluitpost in gesprek met Sport1.

'Zelfs op mijn leeftijd twijfel ik er niet aan dat ik een capabele doelman ben. Ik weet zeker dat ik de komende vier of vijf jaar nog mijn niveau kan halen. Fysiek komt het goed. Als je de motivatie verliest of je hart niet in je spel legt, kun je gaan twijfelen. Dan loop je het risico een slechte indruk achter te laten, maar daar was ik niet bang voor op het moment dat ik voor Parma koos.'

Buffon kan zondag 15 augustus zijn officiële rentree maken bij Parma, als de club het in de eerste ronde van het toernooi om de Coppa Italia opneemt tegen Lecce.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.