Brugse goalie dankbaar voor gebaar Schreuder: 'Alvast excuses aan juf'

Reacties

Voor Simon Mignolet heeft zondag het laatste duel van het seizoen van Club Brugge een bijzonder einde gekregen. De doelman van de kampioen kreeg tot zijn grote genoegen een applauswissel van trainer Alfred Schreuder.

Brugse goalie dankbaar voor gebaar Schreuder: 'Alvast excuses aan juf'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

'Dit is een wissel die ik voor mijn heel leven zal meedragen', zei een geëmotioneerde Mignolet na het 1-1 gelijkspel. 'Ik heb al veel meegemaakt, maar dit nog nooit. Ik ben blij dat ik dit kon vieren. Dit kan niemand me meer afpakken.'

Mignolet had tegen Anderlecht laten zien dat hij ondanks zijn 34 jaar nog wel even door kan gaan. 'Dit zorgt enkel en alleen voor meer honger. Om dit opnieuw en opnieuw te doen. Ik heb getoond dat ik op mijn 34ste nog van belang ben. Dat ga ik de komende zes-zeven jaar nog doen. Hopelijk met nog veel titels.'

Deze titel werd na het gelijkspel gevierd. 'Ik moet de kleine naar school brengen. Ik ga me wel op voorhand al excuseren bij de juf voor de staat waarin ik ga zijn', zei Mignolet met een glimlach.

Ook Schreuder liet zich fêteren. De trainer, die in de zomer aan de slag gaat bij Ajax, zag hoe zijn ploeg zondag in het Jan Breydel Stadion op de valreep de zege door de vingers liet glippen. 'Het trotse gevoel overheerst, als je ziet wat we vanaf de winterstop gepresteerd hebben. Jammer dat we het seizoen niet winnend afsluiten. De eerste helft was voor Anderlecht, de tweede voor ons. Al bij al kan ik dus wel leven met dit gelijkspel', aldus Schreuder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.