Late eigen goal voorkomt afscheid in stijl van Schreuder bij Club Brugge

Reacties

Alfred Schreuder is er niet in geslaagd om zijn avontuur in België met een overwinning te beëindigen. De nieuwe coach van Ajax nam zondag afscheid van Club Brugge en moest door een late tegentreffer genoegen nemen met een gelijkspel tegen de grote rivaal Anderlecht. 

Late eigen goal voorkomt afscheid in stijl van Schreuder bij Club Brugge
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Voor Club en Anderlecht stond er op de laatste speeldag van het seizoen niet meer iets sportiefs op het spel. Club was vorige week al kampioen geworden en vierde dat succes op Ibiza, waardoor de voorbereiding op zondag niet helemaal optimaal te noemen viel. Anderlecht was reeds zeker van de derde plek en daarmee een ticket voor de derde voorronde van de Conference League.

De harde kern van Anderlecht maakte zich vooraf vooral druk over een mogelijke erehaag voor de kampioen, die volgens de fans niet gevormd mocht worden. De spelers luisterden daarnaar: voor aanvang was er dus geen erehaag. Na het eerste fluitsignaal werd Club-doelman Simon Mignolet de uitblinker van de eerste helft, door met een behoorlijk aantal reddingen de openingstreffer van Anderlecht te voorkomen. Aan de overkant had Club aan één kans voldoende om te scoren. Andreas Skov Olsen kapte vijf minuten voor rust Sergio Gómez uit en schoot raak.

In de tweede helft ramde Noa Lang de bal na een sterke individuele actie op de paal. Ruud Vormer kwam niet lang hierna als invaller binnen de lijnen en daarmee bracht hij het aantal Nederlanders op het veld op vier, want bij Anderlecht hadden Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee een basisplaats. Bij Club zat Bas Dost vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Een afscheid op het veld was de 32-jarige aanvaller met een aflopend contract dus niet gegeven.

Twintig minuten voor tijd haalde Schreuder doelman Mignolet naar de kant voor een publiekswissel. Hij kreeg een staande ovatie van de Club-aanhang. Zijn vervanger, Senne Lammens, kreeg het niet voor elkaar om zijn doel schoon te houden: vlak voor tijd veranderde Jack Hendry het schot van Ait El Hadj van richting en daardoor maakte hij een eigen doelpunt.

Door dit ongelukkige moment sloot Schreuder af met een gelijkspel. Hij stond in totaal bij 21 officiële wedstrijden voor de groep bij Club en won er vijftien, terwijl er vier gelijkgespeeld werden. Slechts twee keer ging Schreuder kopje onder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.