Weer feest bij Schreuder: na contract bij Ajax volgt Belgische titel

Club Brugge heeft zich zondag voor de achttiende keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van België gekroond. De ploeg van trainer Alfred Schreuder, die na dit seizoen naar Ajax vertrekt, zette met een overwinning in Antwerpen de laatste stap naar de titel in de Jupiler Pro League.

Antwerp
Antwerp
1 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge won midweeks de topper tegen concurrent Union Sint-Gillis (1-0). Het elftal van Schreuder deelde daarmee een gigantische dreun uit en de klus kon zondagmiddag geklaard worden. Bij een zege was de koploper al zeker van de titel, onafhankelijk van het resultaat van de uitwedstrijd van Union tegen Anderlecht later op de dag.

Club Brugge begon wel erg slecht aan de uitwedstrijd tegen Antwerp. De bezoekers hadden veel balbezit, maar werden amper gevaarlijk. De thuisploeg werd dat wel, met name via uitblinker Mbwana Samatta. Bij de 1-0 vertolkte de aanvaller ook een belangrijke rol. Michael Frey klopte Simon Mignolet na een combinatie met de balvaste Samatta. Met geweldige reddingen voorkwam Mignolet daarna meer schade en hield hij Club Brugge in de wedstrijd.

De ommekeer ontstond vroeg in de tweede helft. Abdoulaye Seck maakte een lompe en onhandige overtreding op Noa Lang in het strafschopgebied en uit de daaropvolgende strafschop zorgde Hans Vanaken voor de 1-1. Een kwartier later nam Club Brugge de leiding via Jack Hendry, die raak kopte uit een hoekschop (1-2). Het was gezien de kansen voor de thuisploeg tegen de verhouding in, maar dat maakte de vreugde er bij Schreuder niet minder om.

Twee minuten na het bevrijdende doelpunt van Hendry deelde Club Brugge via Sargis Adamyan al de genadeklap uit: 1-3. Schreuder zag hoe zijn ploeg de voorsprong daarna over de streep trok. De naar Ajax vertrekkende coach liet Bas Dost nog invallen, terwijl Ruud Vormer vijf minuten voor het einde ook zijn opwachting mocht maken. Direct na het fluitsignaal barstte het feest bij de nummer één van Belgie los.