Sprookje Sint-Gillis lijkt over en uit na volgende dreun van Club Brugge

Reacties

Het sprookje van Union Sint-Gillis lijkt over en uit. Titelhouder Club Brugge versloeg de stuntclub woensdagavond voor de tweede keer in vier dagen tijd en stevent met nog twee duels te gaan in de play-offs af op prolongatie van het Belgische kampioenschap. De voorsprong bedraagt nu drie punten.

Sprookje Sint-Gillis lijkt over en uit na volgende dreun van Club Brugge
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Lang mocht het gepromoveerde Union dromen van het onmogelijke: kampioen worden na de terugkeer op het hoogste niveau. In de play-offs lijkt het doel echter te vallen voor de club die de reguliere competitie afsloot als koploper. Zondag won Club Brugge al met 0-2 in het Stade Joseph Mariën en drie dagen later was de ploeg van trainer Alfred Schreuder in het eigen Jan Breydel Stadion wederom te sterk, al duurde het wel even voordat de Union-defensie barstte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk brak Tajon Buchanan de ban, zes minuten nadat Koki Machida met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. De Canadees zag zijn inzet via Antony Moris het doel ingaan. De 2-0 van Noa Lang werd daarna afgekeurd wegens buitenspel, waardoor Union in de race bleef. Simon Mignolet keepte echter uitstekend, Deniz Undav kopte van dichtbij naast en een goal van Casper Nielsen werd na inmenging van de VAR vlak voor tijd afgekeurd wegens buitenspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.