Club Brugge hard op weg om het Union-sprookje te verzieken

Reacties

Club Brugge heeft zondagmiddag een grote stap richting het prolongeren van de landstitel gezet. De ploeg van Alfred Schreuder won in de play-offs van Union Saint-Gillis en nam daardoor de koppositie over van de stuntploeg. Woensdag staan Club en Union opnieuw tegenover elkaar, dan in Brugge.

Club Brugge hard op weg om het Union-sprookje te verzieken
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
0 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Union stond als nieuwkomer op het hoogste niveau bijna het hele seizoen bovenaan in de Belgische Pro League en verdedigde in de play-offs een voorsprong van drie punten op Club. De formatie van Felice Mazzù hoopte zijn marge zondag in eigen huis te kunnen verdubbelen en kreeg een grote kans om Club pijn te doen. Tien minuten in de tweede helft mocht Union-spits Dante Vanzeir aanleggen voor een strafschop. Hij schoot de bal echter naast het doel van Simon Mignolet.

Dat bleek een misser met pijnlijke gevolgen. Een kwartier voor tijd nam Club de leiding, via aanvoerder Hans Vanaken. Hij werd gevonden door invaller Andreas Skov Olsen en kopte van dichtbij raak. Voor Vanaken was het zijn honderdste doelpunt in het shirt van Club. 

Union deed in de slotfase nog van alles om een nederlaag te voorkomen en stuurde zelfs keeper Anthony Moris mee naar voren. Hij stond dus niet in zijn doel toen Club er met succes uitkwam en Antonio Nusa, die in de ploeg was gekomen voor Noa Lang, de 0-2 maakte. Union en Club staan nu in punten gelijk, maar de formatie van Schreuder leidt dankzij een beter doelsaldo.

In de Belgische play-offs zijn nog drie speelronden te gaan. Woensdag nemen Union en Club het zoals gezegd opnieuw tegen elkaar op; vervolgens spelen beide ploegen nog een keer tegen FC Antwerp en een keer tegen Anderlecht. Zondag had Lang een basisplaats bij Club en kwamen Ruud Vormer en Bas Dost niet in actie; bij Union deed Bart Nieuwkoop de eerste zeventig minuten mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.