Club Brugge is foutloos begonnen aan de play-offs om de Belgische titel. Noa Lang toonde zijn waarde tegen Antwerp FC.

Club Brugge
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Bij de start van de play-offs worden de punten gehalveerd, waardoor Club Brugge voor aanvang nog maar drie punten achterstand had op Union Saint-Gillis. Antwerp mocht - net als Anderlecht - ook nog dromen van de titel, want beide hadden zeven punten minder dan de verrassende koploper. In het Jan Breydel Stadion liet Lang zich acht minuten voor rust zien met de assist op Tajon Buchanan, die de thuisclub op 1-0 zette.

De bezoekers kregen in de counter kansen op een goed resultaat, maar Brugge - waar Bas Dost en Ruud Vormer de hele wedstrijd op de bank bleven - bleef op de been bij de start van de kampioenspoule. Antwerp eindigde de wedstrijd overigens met tien man, aangezien Abdoulaye Seck kort voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Later op de dag staan Union Saint-Gillis en Anderlecht tegenover elkaar in de play-offs.

Alfred Schreuder zal blij zijn met de goede start in de play-offs, want de trainer van Club Brugge werd de laatste week veelvuldig in verband gebracht met de trainersvacature bij Ajax. De voormalige assistent-trainer van de Amsterdammers wordt gezien als de ideale opvolger voor Erik ten Hag, die afgelopen week tekende bij Manchester United. Schreuder wilde er tijdens de persconferentie vrijdag weinig over kwijt.