Brood benoemt 'redder Fledderus' tot aanvoerder Roda

Mark-Jan Fledderus (30) is benoemd tot nieuwe aanvoerder van Roda JC Kerkrade. De middenvelder hield zijn club vorig seizoen nog in de Eredivisie met twee rake vrije trappen tegen Sparta Rotterdam tijdens de play-offs.

Brood benoemt 'redder Fledderus' tot aanvoerder Roda

Fledderus staat aan de vooravond van zijn derde jaar in Limburgse dienst. Hij neemt de band over van de naar het Turkse Kasimpasa vertrokken Sanharib Malki. Nieuwkomer Ard van Peppen, captain bij zijn vorige club RKC Waalwijk, is benoemd tot vice-aanvoerder.

Fledderus was al de hele voorbereiding aanvoerder van zijn ploeg. Woensdagochtend kreeg hij van Brood te horen dat die rol nu definitief is. 'Mark-Jan heeft er de leeftijd, de voortrekkersrol en het enthousiasme voor', legt de trainer uit. 'Hij is ook een jongen met een duidelijke mening en iemand die verder kijkt dan zichzelf.'

Overigens kreeg Brood nog een flinke tegenvaller te verwerken. Martijn Monteyne, beoogd eerste keus op de rechtsbackpositie, is naar verwachting tien weken uitgeschakeld. De Belg kampte al langer met enkelklachten en ondergaat vrijdag een operatie.

Roda liet de afgelopen periode drie specialisten kijken naar het gewricht van Monteyne, maar een ingreep bleek onvermijdelijk. Henk Dijkhuizen, deze zomer overgekomen van Sparta Rotterdam, krijgt nu hoogstwaarschijnlijk meteen zijn kans in de basis. (Geert-Jan Jakobs)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen