Brobbey opnieuw racistisch bejegend, FC Twente identificeert dader

Brian Brobbey is zondag na afloop van het duel tussen FC Twente op Ajax opnieuw racistisch bejegend. De dader is onmiddellijk in de kraag gegrepen, wordt strafrechtelijk vervolgd en krijgt per direct een stadionverbod.

Brobbey opnieuw racistisch bejegend, FC Twente identificeert dader
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Ajax
Ajax

Ajax ging zondag op pijnlijke wijze onderuit in Enschede. Bij het verlaten van de Grolsch Veste kreeg Brobbey vervolgens te maken met racistische verwensingen. Dat is een herhaling van het scenario van vorig seizoen, toen de 21-jarige spits hetzelfde overkwam. Ajax heeft aangekondigd aangifte te doen.

Arnold Bruggink, technisch directeur van Twente, is in de spelersbus van de bezoekers geweest om namens de club excuses aan te bieden. 'We vinden het verschrikkelijk dat dit na de wedstrijd is gebeurd, dit past niet bij FC Twente', meldt de club in een eerste reactie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Harder straffen
Toen Steven Berghuis eind vorig seizoen lucht kreeg van de verwensingen aan het adres van Brobbey, verloor hij de controle over zijn emoties en deelde hij een klap uit. Dat kostte hem drie duels schorsing. De voormalig speler van De Tukkers verscheen zondag voor de camera van ESPN. Op dat moment had het nieuwe incident overigens nog niet plaatsgevonden.

'Het houdt een keer op, wat mensen naar je kunnen roepen', zei de Oranje-international. 'Daarin moet veel harder worden gestraft. Niet alleen rondom het voetbal, maar in heel Nederland. Ik hoop dat de regering in Nederland harder gaat straffen en optreden. Het is een maatschappelijk probleem, dat is een lastig verhaal. Wat ik deed, had niet mogen gebeuren, maar spelers moeten meer in bescherming worden genomen.'

Bekijk hier al onze video's