Britse media loven Van Dijk en halen bokslegendes aan na clash met Haaland

Reacties

Virgil van Dijk was volgens de Britse kranten zondag een van de grote uitblinkers bij de Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester City. De aanvoerder van The Reds kreeg hoge beoordelingen in de dagbladen. Cody Gakpo en Nathan Aké kwamen er minder goed vanaf.

Britse media loven Van Dijk en halen bokslegendes aan na clash met Haaland
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Van Dijk werd na het gelijkspel op Anfield al bewierookt door Liverpool-icoon en Sky Sports-analist Jamie Carragher en in de Britse media kreeg de Oranje-international lovende kritieken. The Independent gaf Van Dijk een 9, het hoogste cijfer van alle spelers die in actie kwamen. 'Het was een groots optreden van Virgil van Dijk. Hij onderschepte een aantal cruciale passes en hield Haaland van zich af in persoonlijke duels.'

Bij The Guardian kreeg Van Dijk een 8, waarbij de krant ook wijst naar belangrijke onderscheppingen van de aanvoerder van het Nederlands elftal. The Telegraph was ook onder de indruk van Van Dijk en gaf ook een 8. 'Iedereen houdt zijn adem bij duels tussen Haaland en Van Dijk, zoals vroeger ook bij Muhammad Ali tegen Joe Frazier. Haaland heeft vaak gezegd dat Van Dijk zijn zwaarste tegenstander is. Na zondag zal dat niet veranderd zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool Echo was iets minder vleiend over Van Dijk. Het regionale dagblad gaf hem een 7. 'Van Dijk had één moment dat Haaland hem de baas was en in de tweede helft vroeg hij met zijn passing veel van zijn teamgenoten, maar overall was hij in defensief opzicht weer belangrijk.'

Gakpo deed als invaller een kwartier mee en liet volgens de Britse kranten geen goede indruk achter op Anfield. Liverpool Echo gaf hem een 5. 'Hij had de nodige moeite om mee te komen in het hoge tempo, tot ergernis van het publiek.' Ook The Guardian en The Independent gaven de Oranje-international een 5.

Aké
Bij City speelde Aké een belangrijke rol bij de gelijkmaker van Liverpool. Na een (te) korte terugspeelbal op Ederson beging de doelman een overtreding op Darwin Núñez, waarna Alexis Mac Allister de 1-1 maakte. Bij The Guardian kreeg Aké nog wel een 6: 'Hij verpestte een solide optreden met die slordige pass naar Ederson.' The Telegraph gaf de linksback van City een 5 en Manchester Evening News beoordeelde Aké met een 6. 'Hij had veel moeite met Bradley en Elliott, maar hield zich beter staande tegen invaller Salah', aldus de regionale krant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
34
18
6
10
67-54
+13
60
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.