'Van Dijk is beter als centrale verdediger dan Haaland als spits'

Reacties

Virgil van Dijk heeft teruggeblikt op een 'bitterzoete' Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester City. De captain van The Reds stelt dat zijn ploeg op basis van de tweede helft misschien wel meer had verdiend, geeft een compliment aan Nathan Aké en wordt zelf bewierookt door Jamie Carragher.

'Van Dijk is beter als centrale verdediger dan Haaland als spits'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Van Dijk was de enige Nederlander die namens Liverpool aan de aftrap verscheen. De Oranje-captain vond dat zijn club wel een mindere eerste helft speelde. 'De tweede helft was veel beter dan de eerste 15 tot 20 minuten in de eerste helft. Op basis van de tweede helft denk je dat we hadden moeten winnen, maar zijn raakten ook de paal het zat zo dicht bij elkaar', aldus Van Dijk, bij SkySports.

Aké ging bij de gelijkmaker van Liverpool in de fout, maar Van Dijk zag dat de Nederlander ook in positieve zin betrokken was bij een moment van City. 'Aké deed een lekker blokje. Daar moeten we wat slimmer zijn. In die fase hadden we het lastig', aldus de verdediger in gesprek met ViaPlay, doelend op de openingstreffer van John Stones die via een corner van Kevin De Bruyne tot stand kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Complimenten voor Van Dijk
Van Dijk was dus complimenteus over Aké, maar in Engeland zijn ze dat ook over hem. Carragher zag Van Dijk uitblinken en een belangrijke rol spelen in de Liverpool-defensie. 'De grote centrale verdedigers spelen niet alleen hun eigen wedstrijd, maar controleren de hele laatste linie. Als je naar het wedstrijdformulier kijkt dan denk je: oeh, Manchester City komt met De Bruyne en Haaland. Maar zelfs Quansah was briljant. Hij kan kan zich concentreren op zijn eigen wedstrijd.'

'De groten letten op je', vervolgt Carragher zijn lofzang bij SkySports. De Liverpool-legende besluit zijn betoog met een opvallende vergelijking tussen Van Dijk en zijn directe tegenstander Erling Haaland. 'Haaland is misschien wel de beste spits ter wereld, maar ik denk dat Van Dijk een betere centrale verdediger is dan dat Haaland een spits is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.