Briljante Ter Stegen behoedt futloos Barcelona voor zeperd

Reacties

Barcelona heeft zondagavond opnieuw punten verspeeld in La Liga. Op bezoek bij Athletic de Bilbao kwamen de Catalanen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. 

Briljante Ter Stegen behoedt futloos Barcelona voor zeperd
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Voor trainer Ernesto Valverde betekende de wedstrijd in San Mamés een confrontatie met zijn oude werkgever. Van 2013 tot 2017 was hij vier jaar lang de trainer van Athletic, daarna vertrok hij naar Barcelona. De Spanjaard stuurde zijn sterkst mogelijke opstelling het veld in, maar kon nog niet beschikken over de geschorste Jordi Alba en de geblesseerde Ousmane Dembélé, die wel op de bank zat.

Barcelona speelde afgelopen week gelijk tegen Valencia (2-2) en ook de midweekse Clásico tegen Real Madrid in het bekertoernooi eindigde onbeslist (1-1). Ook in Bilbao had Barça het lastig. De Basken verdedigden georganiseerd en Barcelona hanteerde een te laag tempo om erdoorheen te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bilbao kreeg wél kansen in de eerste helft, maar Marc-André Ter Stegen was in bloedvorm. De Duitser plukte eerst een fraai schot van Mikel Susaeta uit de kruising en redde even later op een schitterende omhaal van Raúl García, die een lastige stuit had. In de tweede helft had hij ook een antwoord bij een grote kans voor Iñaki Williams. De doelman hield zijn ploeg zo eigenhandig op de been.

Ter Stegen was eigenlijk de enige Barcelona-speler die zijn niveau haalde. De rest van het elftal speelde futloos en maakte geen enkel moment aanspraak op een overwinning. In 93 minuten ondernamen de bezoekers via Lionel Messi ook slechts één schot op doel. Pas in de slotminuut van de extra tijd verdubbelde de ingevallen Dembélé dat aantal, maar het was te weinig om puntenverlies te voorkomen.

Door de tweede remise dit seizoen tegen Athletic ziet Barcelona rivaal Real Madrid in een week tijd vier punten inlopen. Het verschil tussen de titelfavorieten bedraagt nu nog maar zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.