Barcelona toont veerkracht en knokt zich naast Real Madrid

Reacties

Barcelona en Real Madrid hebben elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden in de eerste ontmoeting in de halve eindstrijd van het Copa del Rey-toernooi. Na een sterke eerste helft kreeg De Koninklijke het na rust lastig.

Barcelona toont veerkracht en knokt zich naast Real Madrid
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Staat Lionel Messi wel of niet in de basis? Dat was in aanloop naar de 240ste Clásico in officieel verband de grote vraag. De Argentijn behoedde Barcelona zaterdagavond tegen Valencia (2-2) met twee treffers hoogstpersoonlijk voor een nederlaag, maar liep in de slotfase van dat duel een dijbeenblessure op.

Ruim een uur voor de aftrap bleek dat Messi op de bank zou starten. Hetzelfde gold bij de eeuwige rivaal voor Gareth Bale, die afgelopen weekeinde tegen Alavés een matige indruk maakte nadat hij was hersteld van een blessure en hier en daar kritiek kreeg.

Real Madrid, dat voor eerherstel ging na de 5-1 nederlaag in de Primera División van 28 oktober, liet de fans in het uitvak al in de zesde minuut juichen. Karim Benzema gaf de bal vanaf rechts zeer knap voor, waarna Lucas Vázquez van dichtbij afrondde. Vlak daardoor had Toni Kroos al Marc-André ter Stegen (bekerkeeper Jasper Cillessen zit in de ziekenboeg) aan het werk gezet met een schot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de jacht op een snelle gelijkmaker gaf Barcelona gigantisch veel ruimte weg. Het is dat Vinícius Júnior een paar keer het overzicht ontbeerde, anders was de vroege schade voor de Catalanen waarschijnlijk nog veel groter geweest. Vlak na de 0-1 ging de Braziliaan voor eigen kans in plaats van de bal af te geven aan de volledig vrije Benzema, die zelf ook enkele keren het eindstation van een counter was.

De defensie van Real Madrid kreeg het pas na zo'n half uur echt lastig. Keylor Navas, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Thibaut Courtois in het bekertoernooi, redde onder meer knap op een poging van Luis Suárez en werd geassisteerd door de lat bij een kopbal van Ivan Rakitic. De echte finesse ontbrak echter bij Barcelona, dat veel ruimte bleef weggeven achterin en veel balverlies leed.

Met Messi nog op de bank probeerde Barcelona na rust een gaatje te vinden in de defensie van Real Madrid. De Catalanen hadden veel balbezit, maar deden daar tot frustratie van het thuispubliek niets mee, tot de 57ste minuut welteverstaan. Nadat Suárez na een aanval met hoofdrollen voor Arthur en Jordi Alba nog de paal had geraakt vanuit een zeer lastige hoek, scoorde Malcom uit de rebound. Makkelijk was dat niet, want het was aardig druk in de doelmond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de 1-1 hadden de Barcelona-fans nog een extra reden voor enthousiasme, want trainer Ernesto Valverde achtte de tijd rijp om Messi te brengen. Ondertussen liet Real Madrid in aanvallend opzicht nauwelijks nog iets zien, een heel verschil met de eerste helft. De Koninklijke probeerde Messi in toom te houden en slaagde daar redelijk in. De Argentijn, op jacht naar zijn eerste doelpunt in een 'beker-Clásico', schoot nog wel een vrije trap tegen de muur en stichtte gevaar met een solo.

In de slotfase werden de ruimtes groter en golfde het spel op en neer. Onder anderen de invallers Carles Aleña en Gareth Bale waren dreigend en ook Kroos waagde nog een poging, maar zij konden geen verandering brengen in de score. De return in deze halve finale wordt over drie weken afgewerkt. Om het andere finaleticket strijden Real Betis en Valencia. Het heenduel van die confrontatie is donderdagavond.

Real Madrid gaat nu toewerken naar de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid van zaterdag. Volgende week woensdag wacht in Amsterdam het eerste duel met Ajax in de achtste finale van de Champions League.

'Real groeit weer naar het niveau om de Champions League te winnen.'

Het programma van Real Madrid de komende weken:

Datum Tegenstander
09/02 Atlético Madrid (uit, La Liga)
13/02 Ajax (uit, Champions League)
17/02 Girona (thuis, La Liga)
24/02 Levante (uit, La Liga)
27/02 Barcelona (thuis, Copa del Rey)
02/03 Barcelona (thuis, La Liga)
05/03 Ajax (thuis, Champions League)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.