Brighton troeft concurrentie uit Premier League af in strijd om Verbruggen

Reacties

Bart Verbruggen is hard op weg om de nieuwe doelman van Brighton & Hove Albion te worden. Manchester United en Burnley hadden ook interesse in de twintigjarige keeper van Anderlecht, maar de deal met Brighton is inmiddels in de eindfase beland. Dat bevestigen bronnen aan VI.

Brighton troeft concurrentie uit Premier League af in strijd om Verbruggen
© Pro Shots

Verbruggen wordt al langere tijd gelinkt aan een overstap naar de Premier League, Burnley leek aanvankelijk de beste papieren te hebben om hem aan te trekken. Manager Vincent Kompany hoopte de voormalig keeper van NAC Breda, die hij kent van Anderlecht, na de promotie naar het hoogste niveau in Engeland te kunnen verwelkomen.

Brighton, dat in het afgelopen seizoen een historische zesde plek behaalde en gaat debuteren in Europa, heeft Burnley nu echter afgetroefd in de strijd om de handtekening van Verbruggen. De doelman, die al werd opgeroepen voor het Nederlands elftal maar nog niet debuteerde, bracht onlangs al een bezoek aan de Engelse stuntclub.

Verbruggen maakte in de zomer van 2020 de overstap van NAC naar Anderlecht en werkte zich in het afgelopen seizoen op tot eerste doelman. Bij Paarswit, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt, werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Bij Brighton kan de jeugdinternational landgenoten Joël Veltman en Jan Paul van Hecke tegenkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.