Brighton maakt opnieuw veel indruk en is trotse koploper in Engeland

Reacties

Brighton & Hove Albion mag zich in ieder geval voor een paar uur koploper van de Premier League noemen. Ook Brentford boekte een overtuigende overwinning.

Brighton maakt opnieuw veel indruk en is trotse koploper in Engeland
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 4
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion raakte deze zomer Alexis Mac Allister (Liverpool) en Moisés Caicedo (Chelsea) voor veel geld kwijt, maar daar is weinig van te merken. Nadat op de eerste speeldag al met 4-1 werd gewonnen van nieuwkomer Luton Town, was de ploeg van manager Roberto De Zerbi nu veel te sterk voor Wolverhampton Wanderers. Jan Paul van Hecke, Joël Veltman en Bart Verbruggen begonnen op de bank bij Brighton en zagen hun club erg veel indruk maken.

Na een kwartier zorgde Kaoru Mitoma op aangeven van Pervis Estupiñán voor de 0-1 en in de 46ste minuut waren de rollen omgedraaid bij de 0-2. Die tweede treffer was voor de bezoekers geen reden om gas terug te nemen. Sterker, Brighton stond tien minuten later op een 0-4 voorsprong. Bij beide treffers was het Julio Enciso die de assist verzorgde bij de goals van Solly March. Hee-Chan Hwang deed nog wel iets terug namens de thuisclub, maar spannend werd het niet meer op Molineux.

Door de tweede ruime overwinning op rij is Brighton & Hove Albion even de trotse koploper in de Premier League. Manchester City of Newcastle United zou vanavond nog langszij kunnen komen, ware het niet dat zij vanaf 21.00 uur tegenover elkaar staan.

Fulham
Fulham
0 - 3
Brentford
Brentford

Het duel tussen Fulham en Brentford was ook het duel tussen Kenny Tete en Mark Flekken, die beiden in de basis stonden. De bezoekers maakten vorige week thuis tegen Tottenham Hotspur al een goede indruk en hebben met Bryan Mbeumo en Yoane Wissa een geweldig aanvalsduo in huis. Net als tegen Spurs waren beiden ook op Craven Cottage trefzeker.

De twee doelpunten van Mbeumo en één Wissa, die ervoor zorgen dat de geschorste Ivan Toney geen moment gemist wordt door The Bees, won Brentford overtuigend met 0-3 bij Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brentford
Meer over Brentford
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.