Gokschandaal komt Toney duur te staan: maandenlange schorsing

Reacties

Brentford-aanvaller Ivan Toney (27) is voor acht maanden geschorst. Dat heeft de FA woensdag laten weten. Dit naar aanleiding van een gokschandaal.

Gokschandaal komt Toney duur te staan: maandenlange schorsing
© Pro Shots

De uitsluiting van de spits van Brentford gaat per direct in. Toney is uitgesloten van deelname aan alle voetbalwedstrijden van Brentford, terwijl hij ook niet welkom is bij voetbalgerelateerde activiteiten. Behalve de schorsing heeft Toney ook een boete gekregen. De Engelsman moet een bedrag van vijftigduizend pond betalen.

Toney was aangeklaagd omdat hij 262 keer de gokregels van de FA verbroken zou hebben. Dit gebeurde tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021. Vanwege zijn rol als speler kon de aanvaller teveel kennis gebruiken, waardoor het verboden was om te gokken op voetbalwedstrijden.

De straf houdt in dat Brentford de topscorer tot tenminste 17 september niet meer welkom mag heten. Vanaf dan mag Toney weer trainen, maar tot en met zeker 16 januari is de aanvaller niet inzetbaar tijdens wedstrijden. Voor Brentford een bittere pil, want de eenmalige international van The Three Lions maakte dit seizoen al twintig competitiedoelpunten. Ook gaf hij vier assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.