Breuer speelde 236 Eredivisie-duels meer dan heel VVV-Venlo

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Promovendus VVV-Venlo stuit op Sparta Rotterdam bij de terugkeer op het hoogste niveau.

Breuer speelde 236 Eredivisie-duels meer dan heel VVV-Venlo
 
Speelronde1
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterJochem Kamphuis

• Het affiche VVV-Venlo-Sparta Rotterdam stond zeventien keer eerder op het programma in de Eredivisie. In de loop der jaren deden beide clubs weinig voor elkaar onder gezien de volgende balans: zes zeges VVV-Venlo, zes remises en vijf overwinningen Sparta Rotterdam.

• Voor de laatste keer dat VVV-Venlo een Eredivisie-seizoen in gang zette met een overwinning moeten we terug tot het seizoen 1978/79. Destijds werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen. Sindsdien leverden elf 'ouvertureduels' geen zege op.

• De Jupiler League-kampioen begint doorgaans prima aan een Eredivisie-jaargang. Van de acht voorgangers van VVV-Venlo gingen er slechts twee onderuit, waaronder Sparta Rotterdam vorig jaar tegen Ajax (1-3).

• Sparta Rotterdam schiet sowieso niet vaak uit de startblokken. In hun laatste twintig Eredivisie-seizoenen op het hoogste niveau bleef een zege voor de Kasteelheren uit op de eerste speeldag.

Eredivisie-nestor Michel Breuer over de situatie bij Sparta Rotterdam

• De hamvraag aangaande VVV-Venlo is wat Ralf Seuntjens kan op het hoogste niveau. In elk geval maakte in de afgelopen twee seizoenen geen enkele speler meer doelpunten (44) in de hoogste twee divisies dan Seuntjens, die ook nog eens het assistklassement aanvoert met 24 passes die leidden tot een doelpunt.

• De gehele VVV Venlo-selectie kwam gezamenlijk tot negentig Eredivisie-duels. Dat zijn er 236 minder dan Sparta Rotterdam-verdediger Michel Breuer in zijn eentje afwerkte.

Waarom Eredivisie-promovendi mogen hopen

• Dalibor Volas, de nieuwe spits van Sparta Rotterdam, nam vorig seizoen in de Sloveense competitie in liefst tien wedstrijden het openingsdoelpunt voor zijn rekening.

• Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor gaat zijn 142ste wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland coachen. Van de huidige coaches in de Eredivisie is alleen AZ-oefenmeester John van den Brom meer ervaren (163 duels).

De laatste vijf edities van VVV-Venlo-Sparta Rotterdam:

 
SeizoenUitslag
1988/890-2
1991/921-3
1993/941-4
2007/082-0
2009/105-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.