Brazilië tegen geliefd slachtoffer, IJsland kan Senegal evenaren

Reacties

In de rubriek Vandaag in Rusland blikken we elke dag vooruit op de WK-gebeurtenissen van die dag. Vrijdag is Brazilië weer aan zet, de Seleçao treedt in Groep E aan tegen Costa Rica. In dezelfde poule staan Servië en Zwitserland tegenover elkaar in de avondwedstrijd en tussendoor stuit revelatie IJsland op Nigeria in Groep D.

Brazilië tegen geliefd slachtoffer, IJsland kan Senegal evenaren

Wedstrijden vrijdag 22 juni
14.00 uur: Brazilië - Costa Rica (Sint-Petersburg)
Groep E
Scheidsrechter: Björn Kuipers (Nederland)

17.00 uur: Nigeria - IJsland (Volgograd)
Groep D
Scheidsrechter: Matthew Conger (Nieuw-Zeeland)

20.00 uur: Servië - Zwitserland (Kaliningrad)
Groep E
Scheidsrechter: Felix Brych (Duitsland)

De stand in Groep D:

De stand in Groep E:

BRAZILIË - COSTA RICA

• Brazilië speelde in de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Zwitserland, Costa Rica verloor met 1-0 van Servië en is uitgeschakeld bij een nieuwe nederlaag.
• Beide landen stonden ook al tegenover elkaar in de groepsfase van zowel het WK 1990 als het WK 2002. Telkens trok Brazilië aan het langste eind, met respectievelijk 1-0 en 5-2.
• Er waren in het Braziliaanse kamp wat zorgen over de fitheid van Neymar, maar de dribbelaar is volledig fit en zal starten. De aanvaller gaat op jacht naar zijn 56ste interlandgoal.
• Costa Rica rekende in de WK-historie slechts eenmaal af met een Zuid-Amerikaans land. Vier jaar geleden toonde de ploeg zich met 3-1 te sterk voor Uruguay.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NIGERIA - IJSLAND

Nigeria kwam er in de eerste wedstrijd niet aan te pas tegen Kroatië, dat met 2-0 triomfeerde. IJsland speelde zeer knap met 1-1 gelijk tegen Argentinië.
Nigeria probeert iets te doen aan zijn beroerde WK-statistieken. The Super Eagles zegevierden in slechts één van hun laatste dertien duels op het mondiale podium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

SERVIË - ZWITSERLAND

Beide teams begonnen goed aan het WK. Servië rekende af met Costa Rica (1-0) en Zwitserland hield een punt over aan de confrontatie tegen Brazilië.
Zwitserland ging in slechts één van zijn laatste 23 interlands onderuit, een 2-0 nederlaag tegen Portugal in de WK-kwalificatie.
• Servië kan voor het eerst onder die naam de knock-outfase van een WK bereiken. Onder de vlag van Joegoslavië lukte dit diverse keren.
• Zwitserland staat heel knap zesde op de FIFA-ranking, 28 posities boven Servië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WAT GEBEURT ER VANDAAG NOG MEER IN RUSLAND?

• Bondscoach Joachim Löw van Duitsland staat de pers te woord in de aanloop naar het cruciale treffen met Zweden van zaterdagavond. Zal de keuzeheer ingaan op enkele mutaties?
• Waarschijnlijk komt er duidelijkheid over de inzetbaarheid van Thomas Vermaelen voor het duel tussen Belgie en Tunesië van zaterdag. De verdediger trainde donderdag weer mee met de groep. Vincent Kompany is nog niet zover.

GETAL VAN DE DAG

5
Björn Kuipers gaat met Brazilië - Costa Rica zijn vijfde WK-wedstrijd leiden. De Nederlandse toparbiter evenaart daarmee het Nederlandse record van Mario van der Ende, die actief was op de WK's van 1994 en 1998.

VANDAAG IN HET WK-VERLEDEN

Op 22 juni 1974 zorgde Oost-Duitsland voor een gigantische stunt door West-Duitsland met 1-0 te verslaan. Jürgen Sparwasser maakte zichzelf onsterfelijk met zijn doelpunt in de 77ste minuut. Door de triomf sloot de DDR Groep A van het WK 1974 als winnaar af, voor West-Duitsland. De gastheer ontliep door de nederlaag de poule met Nederland en Brazilië in de tweede ronde. In de finale kwam West-Duitsland Oranje alsnog tegen met het bekende resultaat.

Lees hier meer over Jürgen Sparwasser:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.