Brazilië overtuigend naar kwartfinale, vervanger Neres geeft signaal af

Reacties

Brazilië heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa América. Het gastland was in Groep A veel te sterk voor Peru. Everton, die David Neres uit de basis verdrong, kwam tot scoren voor de ploeg van bondscoach Tite.

Brazilië overtuigend naar kwartfinale, vervanger Neres geeft signaal af
Peru
Peru
0 - 5
Brazilië
Brazilië

Tite besloot wijzigingen door te voeren na de teleurstellende 0-0 in de tweede groepswedstrijd tegen Venezuela, dat de ploeg fluitconcerten van het eigen publiek opleverde. Ajacied Neres werd daar net als Richarlison het slachtoffer van. Zij begonnen op de bank, terwijl Gabriel Jesus en Everton mochten starten. Renato Tapia stond in de basis bij Peru. Waar Brazilië tegen Venezuela drie treffers afgekeurd zag worden, mocht het gastland tegen Peru al na twaalf minuten juichen. Een corner van Philippe Coutinho werd verlengd door Marquinhos en raak gekopt door Casemiro.

Brazilië hoefde vervolgens niet lang te wachten op de tweede goal, mede dankzij keeper Pedro Gallese van Peru. De doelman nam de tijd om uit te trappen, terwijl Roberto Firmino steeds dichterbij kwam. Gallese schoot tegen de aanvaller op en zag de bal tegen de paal belanden, waarna de spits van Liverpool oppikte en alsnog - zonder naar het doel te kijken - afrondde voor 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het thuisland bleef de bovenliggende partij en leek nog lang niet klaar met scoren. Everton kreeg vlak na de 2-0 een goede mogelijkheid op een derde Braziliaanse treffer, maar nu lette Gallese wat beter op en verrichtte hij een redding. De aanvaller van Grêmio scoorde na ruim een half uur alsnog. Hij kapte vanaf de linkerflank naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Dani Alves had in de tweede helft een hoogstandje in huis voor de 4-0. De rechtsback stoomde op vanuit de verdediging, combineerde met Arthur en Firmino om de bal vervolgens op ongenadige wijze in het dak van het doel te vuren. Voor de veteraan van Paris Saint-Germain was het zijn tweede goal ooit in een eindronde van het Copa América-toernooi. De eerste maakte hij op 15 juli 2007 in de met 3-0 gewonnen finale tegen Argentinië.

In het restant van de tweede helft viel er een stuk minder te beleven, maar in de slotfase waren er nog wel twee belangrijke momenten. Eerst kapte invaller Willian naar zijn rechtervoet om in de verre hoek raak te schieten en kort daarna ging de bal op de stip na een overtreding op Gabriel Jesus. De spits van Manchester City stuitte echter op Gallese.

Bolivia
Bolivia
1 - 3
Venezuela
Venezuela

Venezuela had in de eerste twee groepsduels niet gescoord en niet geïncasseerd, maar had daardoor nog wel alle kans op het bereiken van de kwartfinale. Zeker toen Darwin Machis voor een droomstart zorgde door al in de tweede minuut te scoren. De aanvaller kopte hard raak uit een voorzet van Ronald Hernández. Het betekende tevens de snelste goal (72 seconden) op het toernooi sinds 7 juli 1999, toen Kily González na 68 seconden scoorde voor Argentinië tegen Uruguay.

Cristian Arano kreeg al snel een kans op de gelijkmaker, maar hij raakte de paal namens Bolivia. Raúl Castro schoot later in de eerste helft net naast. De gemiste kansen kwamen Bolivia in de tweede helft duur te staan toen Machis opnieuw toesloeg. De linksbuiten haalde met zijn rechtervoet succesvol uit in de verre hoek: 0-2. Leonel Justiniano bracht de spanning in de slotfase nog even terug door er 1-2 van te maken, maar dankzij Josef Martínez van het Atlanta United van trainer Frank de Boer werd de marge van twee hersteld.

Venezuela volgt Brazilië als nummer twee naar de kwartfinale. Peru heeft nog een klein sprankje hoop dat het bij de beste twee nummers drie eindigt.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2019 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
1
0
8-0
+8
7
2
Venezuela
3
1
2
0
3-1
+2
5
3
Peru
3
1
1
1
3-6
-3
4
4
Bolivia
3
0
0
3
2-9
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.