Braziliaanse media zien belangrijke reden voor afketsen komst Ancelotti

Reacties

De contractverlenging van Carlo Ancelotti bij Real Madrid kwam vrijdag als een verrassing voor voetbalminnend Brazilië, maar toch ook weer niet helemaal. De recente ontwikkelingen bij de Braziliaanse bond (CBF) hebben daar volgens de lokale media aan bijgedragen.

Braziliaanse media zien belangrijke reden voor afketsen komst Ancelotti
© Pro Shots

Onlangs werd voorzitter Ednaldo Rodrigues immers op de last van een rechter uit zijn functie ontheven, waardoor de CBF een straf van de FIFA boven het hoofd hangt wegens ongewenste inmenging van de autoriteiten. In afwachting van de presidentsverkiezingen in januari, verkeert de Braziliaanse bond momenteel in een impasse. Die onzekerheid heeft er volgens de berichtgeving in Brazilië aan bijgedragen dat Ancelotti eieren voor zijn geld koos en zijn contract bij Real vrijdag verlengde.

Vorig jaar meldde Rodrigues nog monter dat Ancelotti tijdens de Copa América van komend jaar de leiding zou hebben over de nationale ploeg. In afwachting van de komst van de Italiaanse toptrainer werd Fernando Diniz aangesteld als interim-trainer. De Braziliaan combineert dat met zijn taken als hoofdcoach van Fluminense, waarmee hij onlangs nog tegenover Manchester City stond in de finale van het WK voor clubs. De afgelopen tijd gingen er al stemmen op om Diniz aan te houden als bondscoach.

Belofte
Pas als er een nieuwe voorzitter is gekozen, zal er duidelijkheid komen over hoe het verder moet bij de Selecão nu de gedroomde komst van Ancelotti uitblijft. Volgens Spaanse media speelde het voor de 64-jarige Italiaan een belangrijke rol dat hij na het aflopen van zijn contract in 2026 in een andere functie verder kan bij Real. Voorzitter Florentino Pérez zou hem dat hebben beloofd. Andere clubiconen als Jorge Valdano en Emilio Butragueño bleven op die manier ook behouden voor De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.