FIFA grijpt in: uitsluiting Brazilië dreigt bij snelle verkiezingen

Reacties

De FIFA heeft per brief dringend verzocht aan de Braziliaanse voetbalbond om te wachten met het houden van verkiezingen om het presidentschap van de bond. De wereldvoetbalbond is niet blij met de gang van zaken in Brazilië.

FIFA grijpt in: uitsluiting Brazilië dreigt bij snelle verkiezingen
© Pro Shots

Het heeft allemaal te maken met Ednaldo Rodrigues, die begin december uit zijn functie van bondspresident werd ontheven na ingrijpen van een rechtbank in Rio de Janeiro. De CBF (Confederação Brasileira de Futebol) wilde zo snel mogelijk door via nieuwe verkiezingen, maar is een halt toegeroepen door de FIFA.

De wereldvoetbalbond wil de situatie rondom Rodrigues zelf beoordelen in samenwerking met de CONMEBOL, de overkoepelende bond van Zuid-Amerika. De FIFA is namelijk niet blij met de inmenging van de rechterlijke macht en wil het ontslag van Rodrigues niet zomaar aanvaarden. Om problemen te voorkomen, heeft de FIFA een dreigende brief richting de voetbalbond van Brazilië gestuurd.

Persbureau AP wist de hand te leggen op de brief, waarin gesteld wordt dat de FIFA de CBF aanraadt om te wachten met de verkiezingen tot vertegenwoordigers van de FIFA en CONMEBOL naar Brazilië zijn gekomen om de situatie onder de loep te nemen. Doet de Braziliaanse bond dit niet, dreigt de FIFA met het uitsluiten van het nationale elftal en clubs in internationaal verband.

Dit zou betekenen dat Brazilië niet mee kan doen in de Copa América en dat Braziliaanse clubs geweerd kunnen worden uit de Copa Libertadores. In het nieuwe jaar zal ongetwijfeld meer bekend worden over de presidentsverkiezingen in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.