Brazilië stelt interim-bondscoach aan in afwachting van Ancelotti

Reacties

Brazilië heeft Fernando Diniz aangesteld als interim-bondscoach. De 49-jarige Braziliaan, die ook trainer is van Fluminense, neemt de honneurs waar totdat Carlo Ancelotti volgend jaar de leiding neemt over de nationale ploeg tijdens de Copa América.

Brazilië stelt interim-bondscoach aan in afwachting van Ancelotti
© Pro Shots

De strijd om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap start in 2024 op 20 juni in de Verenigde Staten. Bondsvoorzitter Ednaldo Rodrigues sprak de verwachting uit dat Ancelotti tegen die tijd de bondscoach wordt van Brazilië. De Italiaanse topcoach geldt sinds het afscheid van Tite na het WK als droomkandidaat, maar ligt nog een jaar vast bij Real Madrid.

In de ogen van de Braziliaanse bond (CBF) is Diniz met zijn spelopvatting, die overeen komt met die van Ancelotti, de ideale tussenpaus. De voormalig trainer van onder meer Fluminense, São Paulo, Santos en Vasco da Gama tekent een contract voor een jaar en zal de Selecão onder zijn hoede nemen tijdens het eerste deel van de WK-kwalificatiereeks, die in september begint.

Voor Diniz is het een droom die uitkomt. 'Ik ben vereerd en trots dat ik de nationale ploeg mag dienen', zei de trainer in een video-boodschap in Braziliaanse media. 'Dit is tot stand gekomen dankzij een gezamenlijke effort van de Braziliaanse bond en Fluminense. Ik ben ervan overtuigd dat we alles hebben om stappen voorwaarts te maken en dit te laten werken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.