Brands blij met komst Silva als nieuwe hoofdtrainer Everton

Reacties

Marco Silva is de nieuwe hoofdtrainer van Everton. The Toffees maken op de officiële website bekend dat de voormalig manager van Watford is aangesteld als de opvolger van Sam Allardyce.

Brands blij met komst Silva als nieuwe hoofdtrainer Everton

Op 16 mei, nog voor de aanstelling van Marcel Brands als technisch directeur, werd er na een dienstverband van slechts enkele maanden afscheid genomen van Allardyce. Paulo Fonseca en Silva werden direct genoemd als belangrijkste kandidaten om hem op te volgen. Uiteindelijk verlengde Fonseca zijn contract bij Shakhtar Donetsk en viel de keuze op Silva, die na het ontslag van Ronald Koeman ook al in beeld was geweest bij Everton.

Watford wilde de veertigjarige Silva destijds niet laten gaan, maar stuurde de coach op 21 januari de laan uit. De club was van mening dat de manager sinds hij werd benaderd door Everton niet meer in staat was om zich volledig op Watford te focussen. Het ontslag van Silva kwam tot stand op het moment dat Everton Allardyce al had vastgelegd. Nu gaan Silva en Everton dus alsnog met elkaar in zee.

Brands (die vrijdag officieel begint bij Everton) beschrijft Silva als een manager die 'attractief, aanvallend voetbal wil spelen'. Silva is ervan overtuigd dat hij de fans van de tweede club uit Liverpool trots kan maken: 'Ik wil iedereen binnen deze club bedanken voor het vertrouwen in mijn werk. Ik ben klaar voor deze uitdaging.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.