Brands kijkt na acht jaar PSV 'ontzettend' uit naar Premier League

Reacties

De belangstelling van Everton was al een tijdje bekend en woensdagmiddag kwam naar buiten dat Marcel Brands heeft besloten om op de interesse van de tweede club uit Liverpool in te gaan. 'Een enorm moeilijk besluit, maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is', reageert Brands.

Brands kijkt na acht jaar PSV 'ontzettend' uit naar Premier League

De technisch manager was acht jaar werkzaam voor PSV en had er nog wat jaartjes aan vast kunnen knopen. 'Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen', zegt Brands op de website van PSV. 'Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit.'

'We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV', vervolgt Brands, die per 1 juni aan de slag gaat bij Everton. Eerder deze woensdag maakten The Toffees nog bekend dat zij afscheid nemen van hoofdtrainer Sam Allardyce; aan Brands de taak om een geschikte opvolger te vinden.

Gevolgen voor PSV
PSV hield al even rekening met een vertrek van Brands en heeft direct alle reeds aanwezige voetbaltechnische kennis en ervaring binnen de club gemobiliseerd, om het vertrek van Brands de komende periode op te kunnen vangen. 'We kunnen dat in de komende transferwindow zo invullen, omdat er een professionele organisatie staat met duidelijke structuren en uitgewerkte plannen en scenario's', legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit.

'John de Jong (hoofdscout PSV) en Phillip Cocu (hoofdtrainer) zullen in hun vertrouwde rol technische kennis inbrengen', vervolgt Gerbrands. 'Peter Fossen en ik zullen onze reguliere rollen vervullen. Daarnaast zal Frank Arnesen, gelouterd in de internationale voetbalwereld, ons vanuit de RvC met raad en daad bijstaan. Natuurlijk gaan we Marcel als mens en manager ontzettend missen. Hij is van grote waarde voor PSV geweest. Omdat hij zo secuur te werk ging en organisatorisch ontzettend sterk is, laat hij een sterk fundament achter, waar wij nog jaren ons voordeel mee kunnen doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.