PSV-directeur Brands vertrekt naar Everton

Reacties

Marcel Brands neemt afscheid van PSV. De technisch directeur heeft besloten om in te gaan op een aanbieding van Everton.

PSV-directeur Brands vertrekt naar Everton

Dat Everton belangstelling had voor Brands, was al maanden bekend. De beleidsbepaler bevestigde dit zelf ook, maar benadrukte steeds pas na afloop van het seizoen een beslissing te nemen over zijn toekomst. Inmiddels is de kogel inderdaad door de kerk en verkast Brands naar Engeland.

Daarmee komt er een einde aan een samenwerking van acht seizoenen tussen PSV en Brands, die medio 2010 overkwam van AZ. Everton koopt het tot de zomer van 2020 doorlopende contract van de directeur af in Eindhoven.

De 56-jarige Brands werkte eerder als technisch directeur bij RKC Waalwijk en AZ. Everton wordt de eerste buitenlandse werkgever van de oud-profvoetballer, die ook tijdens zijn loopbaan als speler nooit in het buitenland actief was.

Het is nog onduidelijk wie Brands opvolgt bij PSV. Voor de komende transferperiode stelt de topclub in ieder geval geen opvolger aan. 'John de Jong (hoofdscout PSV) en Phillip Cocu (hoofdtrainer) zullen in hun vertrouwde rol technische kennis inbrengen. Peter Fossen en ik zullen onze reguliere rollen vervullen. Daarnaast zal Frank Arnesen, gelouterd in de internationale voetbalwereld, ons vanuit de RvC met raad en daad bijstaan', aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.