Everton beëindigt samenwerking met impopulaire Allardyce

Reacties

Everton gaat niet verder met Sam Allardyce. De 63-jarige manager had nog een eenjarig contract bij de Premier League-club. De club uit Liverpool meldt in een korte verklaring dat er, als onderdeel van een langetermijnplan, een nieuwe manager zal worden aangesteld.

Everton beëindigt samenwerking met impopulaire Allardyce

Het gedwongen vertrek van Allardyce komt niet als een verrassing, vooral omdat zijn verhouding met de fans niet optimaal was. De club verstuurde in april zelfs een enquête waarin de supporters werden gevraagd Big Sam, die als bondscoach van Engeland nog in opspraak raakte na een door The Telegraph onthuld schandaal, te beoordelen.

Allardyce deed het fanonderzoek af als een fout van de marketingafdeling en stelde dat voorzitter Bill Kenwright zijn excuses had aangeboden. 'Wat het resultaat ook is, het maakt voor mij niet uit. Pas als iemand in de top van de club mij opbelt en zegt dat ik niet meer nodig ben, reageer ik teleurgesteld.' Dat is nu dus het geval geweest.

Dat terwijl de prestaties van Everton verbeterden sinds Allardyce het in het najaar van 2017 overnam van de in oktober ontslagen Ronald Koeman. The Toffees stonden dertiende na het laatste duel onder interim-manager David Unsworth en eindigden als achtste, op vijf punten van een Europees ticket.

Engelse media denken dat Marco Silva de opvolger wordt van Allardyce, die Koeman-aankoop Davy Klaassen het grootste deel van het seizoen links liet liggen. De veertigjarige Portugees was in november ook al de beoogde nieuwe manager, maar stond toen nog onder contract bij Watford. Daar werd hij in januari ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.