Boze Valverde wil na rol VAR tegen Barça niet wijzen naar corruptieschandaal

Reacties

De rol van de VAR in het uitduel van Barcelona met Athletic Bilbao (0-1) levert in Spaanse media een hoop stof tot napraten op. Bilbao-trainer Ernesto Valverde vindt dat de gelijkmaker van Iñaki Williams ten onrechte is afgekeurd, aan Catalaanse zijde dachten ze daar anders over.

Boze Valverde wil na rol VAR tegen Barça niet wijzen naar corruptieschandaal
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Williams knalde de bal drie minuten voor tijd langs Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen, maar de treffer ging niet door omdat de VAR in de aanloop ernaartoe hands had gezien van Iker Muniain. Voor rust speelde de video-arbitrage ook al een cruciale rol bij de goal van Barcelona. Die ging wél door, nadat Raphinha aanvankelijk nog was teruggefloten wegens buitenspel. De rol van de VAR was extra pikant gezien de zaak die momenteel loopt tegen Barcelona op verdenking van het omkopen van scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valverde, nota bene oud-trainer van Barcelona, was niet te spreken over de beslissingen van de video-arbiter bij de afgekeurde gelijkmaker van Athletic Bilbao. 'Niemand in het veld heeft het gezien, de scheidsrechter niet, de vierde official niet en de scheidsrechter niet. Het lijkt wel alsof alles onder een vergrootglas wordt gelegd, dit past niet bij het voetbal dat wij kennen. Vandaag waren wij aan de beurt', zei de trainer zondagavond tijdens zijn persconferentie. 'We zijn heel boos over deze situatie, maar we moeten door.'

Valverde gaf toe dat hij niet weet of Muniain de bal daadwerkelijk met de hand beroerde, maar vindt dat de VAR alleen moet ingrijpen bij overduidelijke fouten. De 59-jarige oud-speler van Barça wilde echter geen verband leggen met Caso Negreira. 'Daar heeft het niets mee te maken, dit soort dingen gebeurt ook op andere velden.' Zoals Valverde ook geen twijfel kent over de landstitel die hij met Barcelona won in het jaar waarin de club scheidsrechters zou hebben betaald. 'We werden kampioen met veertien punten verschil.'

Rechtvaardigheid
Barcelona-verdediger Jules Koundé werd na afloop ook gevraagd naar de afgekeurde treffer van Williams. 'Het was de juiste beslissing', zei de Franse international. 'Ik heb het op tv gezien en het was hands', zei de Franse international. Ook technisch directeur Jordi Cruijff vindt dat de beslissing nog maar eens bewijst dat de VAR voor meer rechtvaardigheid in het voetbal zorgt. Door de afgekeurde treffer blijven de defensieve cijfers van Barça uitmuntend. Nooit eerder had een ploeg na 25 duels zo veel clean sheets in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
6
Real Betis Sevilla
38
17
9
12
46-41
+5
60
7
Osasuna
38
15
8
15
37-42
-5
53
8
Athletic de Bilbao
38
14
9
15
47-43
+4
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.