VAR helpt Barcelona overleven tegen Baskische furie

Reacties

Barcelona heeft zich door de onrust van buiten de lijnen niet van de wijs laten brengen. De Catalanen zetten de volgende stap op weg naar de Spaanse titel door Athletic de Bilbao op eigen veld te verslaan.

VAR helpt Barcelona overleven tegen Baskische furie
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona wordt geplaagd door onrust buiten de lijnen. Naast de financiële perikelen met mogelijk drastische gevolgen voor de transferzomer hangt er met de zaak Negreira een nog donkere wolk boven Camp Nou. Barcelona wordt aangeklaagd voor corruptie met een gedwongen degradatie als mogelijke sanctie.

De aanhang van Athletic de Bilbao refereerde daar ook aan tijdens de wedstrijd. 'Barcelona, naar Segunda', rolde van de tribunes, waar ook met geldbiljetten werd gezwaaid. Maar voorlopig stevent de ploeg van Xavi af op de Spaanse titel. De voorsprong op achtervolger Real Madrid werd weer teruggebracht tot negen punten.

Want het bezoek aan San Mamés leverde de volgende zege op. In de extra tijd van de eerste helft legde Barcelona de eerste steen voor het succes in Baskenland. Aanvankelijk dreigde de opgestoken vlag het Catalaanse feestje te verpesten, maar op advies van de VAR kwam er toch groen licht voor de treffer van Raphinha.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de zeer solide defensie – met nog maar acht tegentreffers dit seizoen tot het bezoek aan San Mamés – staat een doelpunt vaak genoeg al voor de drie punten. Ook in San Mamés bleek dat weer het geval. Doelman Marc-André Ter Stegen hield tot in de slotfase zijn doel schoon, zij het met enig fortuin. Zo kopte Raúl García tegen de lat en schoot Alex Berenguer tegen de paal. Maar ook de Duitse goalie toonde zijn klasse door onder anderen Iker Muniain met een fraaie redding van een treffer af te houden.

Drie minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor Barcelona, toen Iñaki Williams de bal langs ter Stegen knalde. De redding voor de Catalanen kwam van de VAR, die in de aanloop naar de gelijkmaker hands had gezien van Muniain. Daardoor ging er een streep door de 1-1 en bleef de ploeg van voormalig Barcelona-trainer Ernesto Valverde met lege handen achter. Want de Catalanen kwamen ook de hectische slotfase zonder kleerscheuren door. 

Door het Catalaanse succes in Bilbao werd de voorsprong van Barcelona op Real Madrid weer negen punten. Volgende week staat El Clásico op het programma als volgende lastige horde op weg naar de Spaanse titel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.