Boyata geeft uitleg over de bekritiseerde kus die geen kus was

Reacties

Zijn kus was het voorbeeld van hoe het vieren niet moest. Hertha BSC-hoofdrolspeler Dedryk Boyata laat weten dat het anders ligt.

Boyata geeft uitleg over de bekritiseerde kus die geen kus was
© Pro Shots

Hertha BSC kende zaterdag een voortvarende herstart van de Bundesliga. Na de 0-3 zege op 1899 Hoffenheim was het juichen van De Oude Dame een van de discussiepunten. Want was zo intiem vieren van goals zonder de gewenste social distancing toch niet toegestaan?

Een straf voor het overtreden van de afspraken bleef uit. De Deutsche Fussball Liga (DFL) benadrukte in gesprek met het Duitse Sport1 dat 'juichen geen component is van het medisch-organisatorische concept'. Er zijn wel adviezen verstrekt, maar het uitdelen van straffen achtte de DFL onnodig.

Boyata was een van de spelers die ogenschijnlijk alle afspraken was vergeten getuige de vermeende kus op de wang van Marko Grujic. De Belgische verdediger geeft op Instagram zijn kant van het verhaal, inclusief een ontkenning.

'Het was geen kus en zelfs geen viering', schrijft de verdediger. 'Ik verontschuldig mij dat ik mijn handen op het gezicht van Marko gelegd heb. Ik wilde hem alleen aanwijzingen voor een standaardsituatie geven. We moeten momenteel absoluut voorzichtig zijn nu we in deze situatie spelen. We dienen onze manier van juichen aan te passen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.