Bosz zoekt naar verklaringen voor 'domme tegengoals' Leverkusen

Reacties

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz baalt stevig van de nederlaag van zijn ploeg in de topper tegen Bayern München zaterdagavond. De thuisploeg gaf de koppositie in de Bundesliga daarmee uit handen.

Bosz zoekt naar verklaringen voor 'domme tegengoals' Leverkusen
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Leverkusen speelde een indrukwekkende eerste helft waarin de ploeg van Bosz ook op fraaie wijze de leiding nam. Op slag van rust dook doelman Lukas Hradecky echter op onbegrijpelijke wijze onder een voorzet door, waardoor Robert Lewandowski vrij kon binnenkoppen. In de slotminuut van de extra tijd ging Jonathan Tah hopeloos in de fout en profiteerde de Poolse spits opnieuw.

'Die tegengoals kan ik ook niet verklaren. Iedereen heeft gezien wat daar gebeurde. Ik verwacht gewoon dat de jongens zo'n situatie kunnen oplossen. Het is erg jammer dat we twee zulke domme tegendoelpunten krijgen. Daar moeten we van leren. We moeten stoppen met het maken van dit soort fouten, want deze wedstrijd hadden we vandaag niet hoeven te verliezen', aldus Bosz bij Sky.

Doelman Hradecky stond de pers logischerwijs in een niet al te best humeur te woord. 'Twee individuele fouten kosten ons een gelijkspel, of zelfs een overwinning vandaag', concludeerde de Finse doelman. 'Dat is verdomd vervelend, maar het leven gaat door. We hebben een sterk 2020 achter de rug en waren vandaag even goed als Bayern. We waren dominant in de eerste helft en als we de kansen beter hadden uitgespeeld, hadden we ruimer voor kunnen staan.'

De keeper had weinig zin om terug te blikken op zijn kostbare fout bij de gelijkmaker, waar miscommunicatie met Tah aan vooraf ging. 'Het ging mis. Die dingen gebeuren, dat valt niet uit te leggen. Wiens schuld het is? Dat maakt helemaal niets uit, volgende vraag, alsjeblieft.'

Door het verlies tegen Bayern gaat Leverkusen niet als koploper, maar als nummer twee van de Bundesliga de korte winterstop in. Op 2 januari wordt de competitie in Duitsland weer hervat.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.