Lewandowski dompelt Bosz in laatste seconde in rouw

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zaterdag op zeer pijnlijke wijze de koppositie in de Bundesliga uit handen gegeven. Bayern München deed de ploeg van Peter Bosz in de extra tijd veel pijn.

Lewandowski dompelt Bosz in laatste seconde in rouw
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Leverkusen leefde vol vertrouwen toe naar de clash met Bayern. De ploeg van Bosz begon de wedstrijd als ongeslagen koploper van de Bundesliga en won liefst acht van zijn laatste negen competitieduels. Ten opzichte van de indrukwekkende 0-4 zege op FC Köln keerde Daley Sinkgraven zaterdag weer terug in de basis. In de spits gaf Bosz de voorkeur aan Patrik Schick boven clubtopscorer Lucas Alario.

Die keuze pakte uitstekend uit, want het was de Tsjech die na een klein kwartier de score opende na een succesvolle cornervariant. Nadiem Amiri gaf de bal voor bij de tweede paal, waar Schick hem op schitterende wijze vol op de slof nam en kiezelhard binnenschoot: 1-0. Het was een mooie beloning van een indrukwekkende eerste helft van Leverkusen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust sloeg Bayern echter genadeloos toe. Thomas Müller gaf de bal voor vanaf rechts en Lukás Hrádecky schatte de bal helemaal verkeerd in. De Finse doelman ging eronderdoor, waardoor Robert Lewandowski de bal simpel in het lege doel kon koppen: 1-1. Voor de FIFA Speler van het Jaar was het alweer zijn zestiende Bundesliga-doelpunt van het seizoen.

Na de hervatting gingen beide ploegen op zoek naar een winnende treffer. Bayern moest immers winnen om de koppositie over te nemen. Hansi Flick besloot daarom om Joshua Kimmich en Jamal Musiala in te brengen. Voor Kimmich betekende het zijn rentree na een knieblessure die hem vijf duels aan de kant hield. De entree van Musiala betekende dat Leroy Sané, die een half uur eerder pas was ingevallen voor Kingsley Coman, alweer naar de kant moest.

Het zegt veel over de status van de zeventienjarige Musiala, die op stormachtige wijze doorbreekt bij Bayern. Het Engels-Duitse toptalent was een kwartier voor tijd ook héél dicht bij de 1-2, maar hij schoot de bal tegen de paal. Leverkusen leek zo knap stand te houden, maar in de absolute slotseconden ging het helemaal mis.

Jonathan Tah verspeelde de bal op dramatische wijze en Lewandowski schoot hem vervolgens via Edmond Tapsoba binnen. Door twee persoonlijke fouten gaat Leverkusen daardoor niet als koploper, maar als nummer twee de winterstop in. Bayern sluit het kalenderjaar af als nummer één van de Bundesliga.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.