Bosz ziet luxeprobleem eerder als noodzaak dan als last

Reacties

Borussia Dortmund moet zaterdag in Freiburg de perfecte Bundesliga-start een vervolg geven. Trainer Peter Bosz wil niets weten van een te brede selectie.

Bosz ziet luxeprobleem eerder als noodzaak dan als last

Bosz heeft bij Borussia Dortmund een spelersgroep van 29 man. In Duitsland wordt geopperd dat dat een probleem kan zijn. De Nederlander ziet het eerder als noodzaak dan als last. 'Als grote club heb je veel spelers nodig. We kunnen het de komende drie weken met zeven duels niet doen met elf spelers.'

Na SC Freiburg op zaterdag wacht vier dagen later in de Champions League Tottenham Hotspur als tegenstander. Bosz wil niet te ver vooruitkijken. 'Ik werk altijd van wedstrijd tot wedstrijd. We moeten ons nu volledig concentreren op het lastige duel in Freiburg', aldus de Nederlander.

Bosz beseft dat er ontevredenheid de kop op kan steken gaandeweg het seizoen, als sommigen buiten de boot vallen en weinig aan bod komen. 'Later zal het niet makkelijk worden voor een paar spelers. Ik kan er maar elf opstellen', aldus de trainer.

Voorlopig is er nog respijt aangezien nog niet alle spelers inzetbaar zijn. Julian Weigl is op de weg terug van een enkelblessure. Van de nieuwkomers heeft Jadon Sancho nog enige maanden nodig. 'Hij heeft nog niet getraind. Hij heeft nog lang nodig', zei Bosz over de van Manchester City overgenomen buitenspeler.

Andrey Yarmolenko, het andere nieuwe gezicht in de aanval van BVB, staat op de drempel van zijn debuut in de Bundesliga. 'Er moet nu ook in Duitsland laten zien wat hij kan. We moeten nog kijken of hij het duel met SC Freiburg haalt', aldus Bosz over de duurste aankoop. De Oekraïense aanvaller kwam voor 25 miljoen over van Dinamo Kiev.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.