Bosz voelt keiharde noodzaak na twee nederlagen op rij

Reacties

Na twee verloren wedstrijden tegen Werder Bremen (3-1) en TSG Hoffenheim (4-1) staat er voor het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz behoorlijk wat druk op de thuiswedstrijd van zaterdagmiddag tegen RB Leipzig, de nummer drie van de Bundesliga.

Bosz voelt keiharde noodzaak na twee nederlagen op rij
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

'We zijn op een punt gekomen dat we móeten winnen', blikt Bosz vooruit op het duel met de ploeg die al negen competitiewedstrijden op rij geen nederlaag meer leed. RB Leipzig verloor voor het laatst een Bundesliga-duel op 19 januari tegen Borussia Dortmund. Bayer Leverkusen daarentegen verloor twee keer achter elkaar met ruime cijfers. 'We speelden aanvallend en als je niet goed georganiseerd speelt, kan dat heel gevaarlijk zijn. Tegen Hoffenheim was dat het geval. Toen verloren we na de 3-1 de organisatie en had de score zelf nog hoger uit kunnen vallen.'

Bosz en zijn spelers staken de koppen dan ook bij elkaar na de tweede nederlaag op rij om de pijnpunten bloot te leggen. 'Het was goed dat ik niet alleen aan het woord was. Ook enkele spelers hebben het woord genomen. Zij waren kritisch op zichzelf en op het team. Dat is ook goed. Hopelijk gaat het tegen Leipzig beter', aldus Bosz.

Strijd om Europese tickets
Een betere prestatie tegen de nummer drie van de Bundesliga is bovendien noodzakelijk in de jacht om de Europese tickets. Bayer Leverkusen staat momenteel zevende, zeven punten achter de vierde plek die recht geeft op Champions League-voetbal en vijf punten achter de vijfde plek die een ticket voor de groepsfase van de Europa League oplevert. Werder Bremen, dat zesde staat, heeft evenveel punten als Bosz en consorten. Die plek geeft recht op een plek in de voorronde van de Europa League.

'Elke wedstrijd wordt nu belangrijker. Desondanks is de wedstrijd tegen Leipzig nog geen finale. Het wordt geen makkelijke wedstrijd. Leipzig kreeg pas twintig goals tegen (minste van de Bundesliga, red.) en heeft goede individuele spelers. Het zou een voordeel kunnen zijn dat ze dinsdag voor de beker honderdtwintig minuten hebben gespeeld tegen Augsburg. Wij zouden frisser moeten zijn en ik hoop dat dat ons helpt. Het wordt hoe dan ook een interessante wedstrijd tussen twee teams die willen voetballen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.