Klaassen en Rashica vellen bekervonnis over Stevens' Schalke

Reacties

Voor Schalke 04 zit het avontuur in het toernooi om de DFB-Pokal erop. De formatie van interim-trainer Huub Stevens, die er in de Bundesliga slecht voorstaat, verloor in de kwartfinale op eigen veld van Werder Bremen. Davy Klaassen deelde Schalke in de tweede helft een tik uit.

Klaassen en Rashica vellen bekervonnis over Stevens' Schalke
Schalke 04
Schalke 04
0 - 2
Werder Bremen
Werder Bremen

De focus van Schalke ligt in deze fase vooral op de Bundesliga, waar alle zeilen bijgezet moeten worden om niet op de gevaarlijke onderste drie plaatsen te eindigen. Men zou bijna vergeten dat de formatie uit Gelsenkirchen de knock-outfase van de Champions League bereikte, waarin Manchester City te sterk was, én de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. Stevens tankte afgelopen zondag met zijn ploeg in ieder geval vertrouwen door concurrent Hannover 96 met 1-0 te verslaan. In Duitse media werd al gesproken over een Stevens-dubbel: handhaving en bekerwinst.

Waar het grootste wapenfeit van de eerste helft een naast geschoten poging van Johannes Eggestein was, kwam de wedstrijd na rust meer los. Schalke liet zich in de beginfase meer zien. Nassim Boujellab vuurde over het doel en Breel Embolo raakte zelfs de paal. Guido Burgstaller deed even later hetzelfde uit een corner.

Schalke 04-aanvaller Guido Burgstaller na zijn misser tegen Werder Bremen.
Schalke 04-aanvaller Guido Burgstaller na zijn misser tegen Werder Bremen.

De missers kwamen Schalke uiteindelijk duur te staan, want na ruim een uur sloeg Werder Bremen toe. Op aangeven van Marco Friedl schoot voormalig Vitesse-speler Milot Rashica snoeihard raak. Nog geen tien minuten later deelde Klaassen de volgende dreun uit. De treffer van de middenvelder mocht er zijn. Ludwig Augustinsson kreeg de bal van Rashica en gaf voor vanaf de linkerflank. Klaassen tikte de bal vervolgens in een keer diagonaal achter keeper Alexander Nübel.

Door de goal van Klaassen was het klaar voor Schalke, dat daarna weinig meer liet zien. Werder moest nog wel door met tien man nadat Nuri Sahin zijn tweede gele kaart pakte. Hij mist dus de halve finale. Schalke hervat de degradatiestrijd in de Bundesliga zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Werder gaat een dag later op bezoek bij Borussia Mönchengladbach.

De loting voor de halve finales volgt zondagavond. Werder gaat dan in de koker, net als RB Leipzig, Bayern München en Hamburger SV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.