Bosz gunt Schouten plek in Oranje: 'Zie iedere week zijn kwaliteiten'

Reacties

Jerdy Schouten verdient het om bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal te behoren. Dat vindt PSV-trainer Peter Bosz, die de middenvelder een sterke wedstrijd zag spelen in de Champions League tegen RC Lens.

Bosz gunt Schouten plek in Oranje: 'Zie iedere week zijn kwaliteiten'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
Lens
Lens

'Hij bleef onder al die druk nog heel rustig. Hij wisselde goed van kant, waardoor we langer in balbezit bleven. Ik vond hem erg goed spelen', vertelde Bosz tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd. Daarin vertelde hij ook over het strijdplan van PSV tegen Lens.

Net als Marco van Basten vindt Bosz dat Schouten bij de definitieve selectie hoort. 'Op basis waarvan? Ik zie iedere week zijn kwaliteiten. Maar goed, ik ben geen bondscoach. Je vraagt het aan mij als zijn trainer. Ik heb natuurlijk niet het overzicht van alle spelers die in heel Europa rondlopen. Dat heeft Ronald veel meer. Maar als je mij vraagt of hij bij het Nederlands elftal hoort, dan vind ik dat absoluut.'

Ronald Koeman maakt zijn selectie vrijdag bekend. Bosz hoopt dus op Schouten, al betekent dat wel dat de middenvelder extra belast wordt. PSV heeft geen speler die Schouten een op een kan vervangen. 'Nee, dat is wel waar. Hij lag vandaag een keer op de grond, dan vraag je je wel meteen af: hoe zouden we dat oplossen? Dat hebben we tot nu toe kunnen doen met Joey, maar goed. Daarom vind ik eigenlijk dat hij niet opgeroepen moet worden', sloot Bosz af met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.