Bosz verliest van vierdeklasser in eerste oefenduel met Dortmund

De eerste oefenwedstrijd van Peter Bosz als coach van Borussia Dortmund is op een uitglijder uitgedraaid. De van Ajax overgekomen coach zag zijn ploeg met 3-2 verliezen bij Rot-Weiss Essen, dat op het vierde niveau in Duitsland actief is.

Bosz stond met Dortmund door een goal van Benjamin Baier al na drie minuten achter. Superster Pierre-Emerick Aubameyang, van wie nog steeds niet duidelijk is of hij bij Dortmund zal blijven, maakte na een half uur gelijk: 1-1. Toch ging Dortmund met een achterstand de rust in omdat Baier nogmaals toesloeg.

In de pauze bracht Bosz elf nieuwe spelers, maar een nederlaag kon niet voorkomen worden. Marcel Platzek zorgde voor 3-1, waarna Ousmane Dembélé de eindstand bepaalde op 3-2.

Een slechte start van de oefencampagne hoeft overigens lang niet alles te zeggen. Afgelopen seizoen presteerde Bosz met Ajax vanaf het begin slecht in de oefenduels, maar haalde hij met Ajax uiteindelijk nog wel de Europa League-finale waarin Manchester United te sterk was. De titel moesten de Amsterdammers wel aan rivaal Feyenoord laten.

Opstelling Dortmund eerste helft: Bürki; Passlack, Sokratis, Toprak, Schmelzer; Sahin; Durm, Wanner; Mor, Aubameyang, Schürrle

Opstelling Dortmund tweede helft: Reimann; Piszczek, Bartra, Subotic, Zagadou; Bender; Kopacz, Castro; Pulisic, Isak, Dembélé